Kā naftas cenu kritums ietekmēs Latvijas degvielas tirgu

© pixabayЗаправка автомобиля на автозаправочной станции
Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastāv iespēja, ka degviela Latvijā var kļūt lētāka, taču 100% garantijas tirgotāji nesniedz: iesaka pagaidīt.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Pirmdien, 9. martā, pasaules naftas cenas nokrita par 24-25% OPEC+ vienošanās neparakstīšanās dēļ. Un neraugoties uz to, ka jau nākamajā dienā cenas sāka stabilizēties – izsolēs kotējumi parādīja vairāk nekā 10% izaugsmi – Latvijas degvielas tirgotāji vienalga uzskata, ka benzīna un dīzeļdegvielas cenas varētu nedaudz pazemināties, raksta Bb.lv.

Pēc Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas izpilddirektores Ievas Ligeres sacītā, pateikt precīzi, kā naftas cenu kritums ietekmēs degvielas vērtību Latvijā, nevar, jo situācijas pasaules tirgū ļoti strauji mainās. Taču nevar noliegt, ka cenu pazemināšanās ir iespējama.

Диаграмма - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vispasaules panika. Kas un kāpēc to radījis? Kas tagad notiks?

"Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis paskaidroja, ka, neskaitot naftas barela cenu, degvielas cenas ietekmē arī tāds ekonomikas rādītājs, kā eiro un ASV dolāra kursa svārstības. Turklāt savu lomu dotajā brīdī spēlē arī situācija ar koronavīrusu.

Slimības izplatīšanās ietekmē naftas pieprasījumu pasaulē, un dēļ tā tās vērtība krīt.

Atgādināsim, ka februāra beigās degviela Latvijā kļuva dārgāka. Taču toreiz "vainīga" bija akcīzes nodokļa palielināšana, kas notika 1. janvārī.

Valsts ieņēmumu dienests iepriekš prognozēja, ka akcīzes nodokļa palielināšana novedīs pie mazumtirdzniecības cenas kāpuma; benzīnam – par 0,04 eiro litrā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), dīzeļdegvielai – par 0,05 eiro litrā.

Ziņu lente
0