Politika

Krištopāns: visas valstis bagātos cenšas piesaistīt, tikai Latvija dara pretēji

© Foto : racetomilgravisЭкс-премьер Латвии Вилис Криштопанс
Экс-премьер Латвии Вилис Криштопанс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankas iznīcināja, tranzītu iznīcināja, tagad uzturēšanās atļauju iznīcinās: kas brauks investēt Latvijā, par kādu naudu valsts grasās dzīvot?

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Uzturēšanās atļaujas iegūšanas programma Latvijā apmaiņā pret investīcijām nekustamajā īpašumā vai ražošanas uzņēmumos var tikt ievērojami samazināta vai pilnībā atcelta. Tā, Nacionālā apvienība dēvē programmu par "absolūti kropļojošu" un uzstāj uz tās likvidācijas. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka Uzturēšanās atļaujas programma ir nopietni jāierobežo.

Bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns Sputnik Latvija intervijā atzinās, ka viņam šāda ideja ļoti nepatīk.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Uzdevums bija šo naudu eliminēt: nerezidentu noguldījumu daļa Latvijā samazinājās līdz 6%

"Es vēlos uzbūvēt Latvijā labāko golfa klubu Baltijas jūras reģionā – organizēju komandu, atradu investorus. Cerēju, ka mājas tur izpirks ārzemnieki, dzīvos, spēlēs golfu un priecāsies. Taču ja nonāks līdz Uzturēšanās atļaujas programmas samazināšanai, man nāksies atteikties no šīs idejas. Tātad, Latvijai nav vajadzīgs labākais golfa komplekss Baltijas jūras reģionā?" pauž sašutumu Krištopāns.

Pēc Krištopāna teiktā, viņš minēja vienu piemēru no daudziem projektiem, kas cietīs varasiestāžu lēmuma pastiprināt vai atcelt Uzturēšanās atļaujas programmu dēļ.

"Nevajag daudz prāta, lai panāktu to, lai aizbrauc pusmiljons. Daudz vairāk prāta vajag, lai atbrauktu bagātie. Ikviena valsts cenšas, lai uz to brauc cilvēki ar naudu, bet pie mums ir otrādi. Tātad, būsim nabagi, ko lai padara," konstatēja Krištopāns.

Sputnik sarunas biedrs atgādināja teicienu, ka labāk ar gudro kaut ko kopā pazaudēt, nekā ar muļķi atrast.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Ilmārs Rimšēvičs: sapnis, ka Latvija varētu būt finanšu centrs, ir izsapņots

"Bankas iznīcināja, tranzītu iznīcināja, tagad uzturēšanās atļauju iznīcinās. Kas brauks investēt Latvijā? Par kādu naudu mēs dzīvosim?" uzdod jautājumus Krištopāns.

Tāpat bijušais politiķis pievērsa uzmanību Latvijas mežsaimniecības nozares stāvokļa pasliktinājumam.

"Pacēla galvas tie, kas vēlas sašūpot mežu industriju. Gadā mēs eksportējam mežrūpniecības produkciju pusotra miljarda eiro vērtībā, turklāt tas ir atjaunojams resurss. Taču arī šeit mēs jau zaudējās pozīcijas, piekāpjamies Skandināvijai visos rādītājos. Kā mežu īpašnieks, es zinu, par ko es runāju. Arī šeit mēs zāģējam nost zaru, uz kura sēžām," uzsvēra Krištopāns.

Plānots, ka Uzturēšanās atļauju programmas saglabāšanas un tās kritēriju pārskatīšanas jautājumus valdība apspriedīs 10. marta sēdē.

Криштопанс: все страны стараются привлечь богатых, только Латвия - наоборот
Ziņu lente
0