Gripa atkāpjas: valstī samazinās mirstība gripas rezultātā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasМедик в кабинете
Медик в кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītās nedēļas laikā Latvijā gripas rezultātā miris viens cilvēks. Mediķi atzīmē saslimstības samazināšanos.

RĪGA, 2. marts - Sputnik. Gripas izplatīšanās šosezon samazinās, raksta Press.lv, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centru. Ziņots, ka aizvadītās nedēļas laikā miris viens cilvēks. Kopā šajā sezonā gripa aiznesusi 14 cilvēku dzīvības.

Par gripas upuriem kļuvušas deviņas sievietes un pieci vīrieši. Miruši pacienti vecumā no 53 līdz 92 gadiem. Visiem viņiem bija dažādas slimības, piemēram, diabēts, problēmas ar sirdi, aknu un nieru slimības.

Tāpat ziņots, ka kopumā novērojama slimības samazināšanās dinamika. Pagājušajā nedēļā stacionārā nonākuši 54 gripas pacienti, viņu vidū 16 – ar pneimoniju komplikāciju rezultātā. Tas ir daudz mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad stacionārā tika nogādāti 87 cilvēki, viņu vidū 25 – ar pneimoniju.

Градусник и таблетки - Sputnik Latvija
Gripa Latvijā: epidēmijas upuru skaits pieaudzis līdz trīspadsmit

Vidēji reģistrēts 51 gadījums uz 100 tūkstošiem cilvēku. Zināms, ka gripas gadījumi fiksēti Gulbenē, Jēkabpilī, Liepājā un Rīgā. Epidēmijas slieksnis nevienā no reģioniem nav sasniegts.

No pagājušā gada beigām visu pasauli satraukusi nāvējoša vīrusa COVID-19 izplatīšanās. Patlaban mirušo skaits Ķīnā sasniedzis 2870 cilvēku. Vīruss sācis savu izplatību arī citās valstīs. Piemēram, vakar Vašingtonas štatā ASV tika izsludināts ārkārtas stāvoklis pēc apstiprināta nāves gadījuma koronavīrusa dēļ valsts teritorijā.

Iepriekš pirmais COVID-19 saslimšanas gadījums tika fiksēts Igaunijā. Kļuva zināms, ka saslimušais vispirms ieradies Rīgas lidostā ar reisu no Stambulas, nokļuvis autoostā ar maršruta taksometru, pēc tam devies uz Tallinu "Lux Express" autobusā. Igaunijā viņš sajutis sāpes kaklā un izsaucis ātro palīdzību.

Tāpat koronavīrusa COVID-19 infekcijas gadījums oficiāli apstiprināts Lietuvā. Sieviete, kas atgriezās no Veronas 24. februārī, patlaban izolēta Šauļu slimnīcā. Viņai ir viegli izteikti simptomi, temperatūra nav paaugstināta. Mediķi uzrauga arī slimnieces ģimenes locekļus, iestādes cenšas noskaidrot, ar ko sieviete tikusies un seko šo cilvēku stāvoklim.

Pirmais inficēšanās gadījums fiksēts arī Baltkrievijā. Republikas Veselības ministrijas dati liecina, ka 27. februārī infekcija fiksēta studentam no Irānas, kuš ieradās Baltkrievijā 22. februārī no Baku.

Ziņu lente
0