Pasaules brīvo latviešu kiberzemessardze: Pabriks grib jūgt darbā emigrantus

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие в День памяти жертв коммунистического террора
Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrs iecerējis, ka militāro "balto hakeru" jaunās nodaļas parādīsies ne vien katrā Zemessardzes bataljonā, bet arī ārvalstīs.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Nākotnē paredzēts, ka katrā zemessardzes bataljonā, ne tikai Rīgā, darbosies kiberaizsardzības nodaļas, plāno aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Par savām iecerēm viņš pastāstīja intervijā telekanālam TV3.

Vēl vairāk, viņš veidot arī "balto hakeru" vienību ārvalstīs.

"Es vakar arī uzrunāju Pasaules Brīvo latviešu apvienību, un, ja viņiem tas būs pa spēkam, mēs gribētu uzdrīkstēties pasaulē pie tiem latviešiem, kas ir ārzemēs, veidot vienu Pasaules Brīvo latviešu kiberzemessardzes nodaļu. Varbūt arī tas mums izdosies," pastāstīja Pabriks.

Kiberzemessardzes pirmā nodaļa – līdz simt cilvēki – tika izveidota 2013. gadā, kad aizsardzības ministra posteni tāpat ieņēma Artis Pabriks. Vienības mērķis – mūsdienīgu infrastruktūras objektu aizsardzība no hakeru uzbrukumiem gadījumā, ja ar NBS spēkiem un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv izrādīsies par maz.

Артис Пабрикс - член партии Для развития/За! - Sputnik Latvija
Pabriks pastāstīja, kā sūdzas ASV par līdzekļu trūkumu Latvijas aizsardzībai

Kiberzemessardi veido privātā sektora darbinieki un eksperti, kuri brīvprātīgi no darba brīvajā laikā piedalās kiberuzbrukumu novēršanas mācībās un nepieciešamības gadījumā varēs atbalstīs valsts un privātās struktūras, liecina informācija Zemessardzes vietnē.

2016. gada oktobrī Aizsardzības ministrija paziņoja, ka meklēs skolās talantīgus bērnus, lai audzinātu "balto hakeru" paaudzi, kuri vēlāk kļūs par speciālistiem datordrošības jomā.

Ziņu lente
0