Vai Pabrikam ir romāns ar padoto? Kā Saeima uztvēra kompromitējošo informāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau zināmu laiku politiskajos kuluāros klīst runas par to, ka 53 gadus vecajam aizsardzības ministram Artim Pabrikam ir romāns ar viņa padoto.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Latvijas politikas kuluāros atsākušās baumas par 53 gadus vecā aizsardzības ministra Arta Pabrika iespējamo romānu ar viņa biroja vadītāju – 28 gadus veco Neldu Otvari. Arī iepriekš ministrs turēts aizdomās par iespējamām romantiskām attiecībām ar padoto.

Mediji stāsta, ka jau pērn klīda runas par Pabrika romānu ar viņa biroja vadītāju. Šoreiz neoficiāla informācija par aizsardzības ministra personīgo dzīvi nākusi ne tikai no politiskām aprindām, bet arī no Madonas – Otvares dzimtās pilsētas.

Pamats baumām, domājams, radies jau 2019.gada vasarā, kad A.Pabriks devās komandējumā uz Tartu. Viņu pavadīja Nelda Otvare. Žurnālisti centās noskaidrot, vai baumas atbilst patiesībai. Pabrika atbilde bija īsa un kodolīga: "Pilnmēness muļķības." Savukārt Otvare komandējuma laikā Tartu neatbildēja uz tālruņa zvaniem.

Артис Пабрикс - член партии Для развития/За! - Sputnik Latvija
Pabriks pastāstīja, kā sūdzas ASV par līdzekļu trūkumu Latvijas aizsardzībai

Jāpiebilst, ka A.Pabrikam ir ģimene. Viņa sieva Undīne pēc tautības ir vāciete. Pārim ir divi bērni - meita Alvīne Dārta un dēls Hauke Namejs. Politiķim ir arī meita no pirmās laulības.

Nelda Otvare balotējās Saeimā no apvienības "Attīstībai/Par!" Vidzemes saraksta (Pabriks ir viens no šīs apvienības līderiem). Viņa bija partijas biroja vadītāja, pēc vēlēšanām ieņēma aizsardzības ministra biroja vadītājas posteni.

Atmiņā uzaust gadījums 2014.gadā, kad līdzīgā situācijā nokļuva toreizējais aizsardzības ministrs, vēlākais valsts prezidents Raimonds Vējonis. Aizsardzības ministrs devās komandējumā uz Centrālāfrikas Republiku, viņu pavadīja biroja vadītāja Egita Kazeka. Aizsardzības ministrija informēja, ka Kazeka komandējumā piedalās ar mērķi palīdzēt ministram novērtēt Latvijas karavīru tālākās misijas nepieciešamību CĀR teritorijā.

Jāpiebilst, ka Egitai Kazekai nebija ne militārās izglītības ne karadarbības pieredzes.

Vēlāk Vējonis spilgti stāstīja par braucienu uz CĀR žurnālistiem, pieminēja piedzīvojumus Āfrikā, taču ne ar vārdu nepieminēja, ka turp devies ne tikai kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri Raimondu Graubi, bet arī ar Egitu Kazelu.

Aizsardzības ministru Pabriku kompromitējošās informācijas jauno plūsmu parlamenta kuluāros uztver ar humoru. Iespējams, informācijas parādīšanās saistīta ar nestabilo situāciju valdības koalīcijā.

Ziņu lente
0