Incidents Vecrīgā: velorikšotājs nokautēja tūristu

CC0 / pxhere / Мужская рука
Мужская рука - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konflikts starp galvaspilsētas viesi un velorikšotāju beidzās ar dūru vicināšanu – tūrists nokļuva slimnīcā, savukārt viņa pāridarītājs – policijā.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Aizritējušajā sestdienā ap pusnakti Rīgas Pašvaldības policijas Video novērošanas centrs piefiksēja vīriešu strīdu Vecrīgā. Beigās vārdu apmaiņa pārauga dūru vicināšanā – ar dažiem sitieniem velorikšotājs vienā acumirklī nokautēja savu oponentu. Nokautētājs vīrietis nokrita uz bruģa un palika guļus.

Notikuma vietā ieradušies policijas darbinieki sastapa nokautēto vīrieti joprojām guļam uz bruģa – viņa seja bija asinīs, savukārt uz galvas varēja redzēt brūci. Izveidot kontaktu ar cietušo policistiem neizdevās, tādēļ viņa personību un konflikta iemeslu uzreiz neizdevās noteikt. Nekādu dokumentu vīrietim arī netika atrasti.

Savukārt viņu piekāvušais velorikšotājs pameta notikuma vietu un aizturēt viņu izdevās tikai pie Brīvības pieminekļa. Nedaudz vēlāk likumsargi noskaidroja, ka cietušais tūrists, spriežot pēc visa, ir viesis no Austrijas. Viņam uzbrukušais velorikšotājs atzinās, ka vairākas reizes iesitis ārzemniekam, savukārt pēc pēdējā sitiena tūrists nokrita un palika gulēt uz bruģa.

Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Burovs: Vecrīgā vēl vairāk ir jāpaplašina gājēju zona

Policijas darbiniekiem izdevās noteikt, ka par konflikta iemeslu kļuva fakts, ka tūrists nokārtoja dabiskās vajadzības uz velorikšotāja jakas. Noskaidrojās, ka austrietis izmantoja velotaksometra pakalpojumus, izejot no kluba bez virsdrēbēm. Velorikšotājs pavaicāja tūristam, vai viņam nav auksti, taču tūrists iekāpa velorikšā un lika braukt prom. Taču, kad tūrists kāpa ārā no tās, izrādījās, ka pasažieris nokārtoja dabiskās vajadzības uz vadītāja jakas. Velorikšotājs nespēja savaldīties un dusmās piekāva klientu.

Izklaides iestādes aptaujātie darbinieki, kurā izklaidējās tūrists, apstiprināja, ka ārzemnieks klubā uzvedās ārkārtīgi nepiedienīgi un traucēja pārējiem klientiem, tādēļ viņu nācās padzīt no iestādes.

Taču cietušajam tūristam tika izsaukta ātrā palīdzība un sniegta pirmā medicīniskā palīdzība. Mediķi nolēma, ka cietušais jānogādā slimnīca, kas arī tika izdarīts. Savukārt viņa pāridarītājam nācās doties uz policijas iecirkni turpmākām procesuālām darbībām.

Ziņu lente
0