Politika

Politoloģe: Māris Kučinskis ir labākais kandidāts Rīgas mēra amatam

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienība kā sava saraksta līderi vēlētos redzēt bijušo Valmieras mēru un bijušos premjeru Māri Kučinski, taču viņš pagaidām nav devis piekrišanu savai izvirzīšanai.

RĪGA, 18. februāris – Sputnik. Visstiprākais kandidāts Rīgas mēra amatam politisko partiju šobrīd prezentēto kandidātu vidū ir bijušais Latvijas premjers Māris Kučinskis, paziņoja Rīga TV24 raidījuma "Ziņu top 5" ēterā Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde.

Pagājušajā nedēļā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Pirmstermiņa vēlēšanas galvaspilsētā plānots sarīkot 25. aprīlī.

Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs par Rīgas domes atlaišanu: nevajag spridzināt tiltus

Par "Attīstībai/Par!" mēra amata kandidātu kļūs Saeimas deputāts un uzņēmējs Mārtiņš Staķis, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kandidāts būs deputāts Juris Jurašs. "Jaunā Vienotība" tradicionāli saraksta pirmajā vietā ierakstīs Vilni Ķirsi. Nacionālā apvienība galvaspilsētas mēra amatam izvirzījusi Ansi Pūpolu, savukārt "Gods kalpot Rīgai" – bijušo pilsētas mēru Oļegu Burovu.

Vēl divas partijas savus kandidātus pagaidām nav nosaukušas. "Saskaņa" saka, ka pirmais numurs sarakstā, visticamāk, būs politikā absolūti jauns cilvēks. Zaļo un zemnieku savienība kā sava saraksta līderi vēlētos redzēt bijušo Valmieras mēru un bijušos premjeru Māri Kučinski, taču viņš pagaidām nav devis piekrišanu savai izvirzīšanai.

"Starp nosauktajiem kandidātiem viscienītākais ir bijušais Latvijas premjerministrs Kučinska kungs, kuram ir ārkārtīgi liela darba pieredze gan pašvaldībā, gan arī valdībā. Tādēļ, bez šaubām, viņš ar savu pieredzi ir līderis visu iespējamo kandidātu vidū," pateica Reinholde.

Uz raidījuma vadītāja jautājumu, vai partija "Saskaņa", kas pēdējos desmit gadus atradās Rīgas koalīcijas vadībā, nemeklē kādu īpašu pretendentu mēra lomai, eksperte atbildēja, ka, iespējams, šai partijai vienkārši neviens nenāk prātā.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Pagaidu saimnieki gatavojas darbam Rīgas domē: ko pateica jaunais "mērs"

"Absolūti iespējams, ka "Saskaņa" tiešām mēģinās  atrast kaut kādu īpašu kandidātu, taču, visticamāk, viņiem vienkārši nav šāda kandidāta, viņiem nav kur viņu atrast," sacīja Reinholde.

Tāpat, pēc viņas domām, mazajām partijām, kuras nav ievēlētas parlamentā, ir izdevīgi iet uz Rīgas domes vēlēšanām un atrasties opozīcijā, jo Rīga ir Latvijas ekonomiskais centrs.

Iepriekš klīda baumas, ka galvaspilsētas pašvaldības pirmstermiņa vēlēšanās varētu piedalīties Ventspils mērs Aivars Lembergs un bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ziņu lente
0