Sinoptiķi par laikapstākļiem Latvijā: ziemu nesolām, taču uzsnigs

© Sputnik / Pavel Lvov / Pāriet pie mediju bankasХаски в туристическом парке "Северное сияние" в Мурманской области
Хаски в туристическом парке Северное сияние в Мурманской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī nedēļa atkal būs vējaina un nokrišņiem bagāta, stāsta sinoptiķi, savukārt nedēļas beigās ir iespējams sniegs.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Laikapstākļus šonedēļ Latvijā atkal noteiks ciklons – gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas un nokrišņi.

Pirmdien valstī joprojām turpina plosīties dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 20 metriem sekundē. Visstiprāk naktī vētra plosījās piekrastes rajonos. Dienas pirmajā pusē Vidzemē un Latgalē ir gaidāms vējš brāzmās līdz 20-23 metriem sekundē.

Vētra kļuva par jaunu temperatūras rekordu iemeslu. Naktī uz pirmdienu maksimālā gaisa temperatūra tika reģistrēta Ainažos (+8,7 grādi), Rīgā (+12,3 grādi) un Dobelē (+12,4 grādi). Visās novērojumu stacijās, izņemot Kolku un Mērsragu, tika pārspēts mēneša otrās dekādes siltuma rekords, vēsta sinoptiķis Jānis Trallis.

Otrdien vējš pierims, sola speciālisti. Vēja ātrums piekrastē pazemināsies līdz 15-18 metriem sekundē, savukārt citos Latvijas rajonos nepārsniegs 15 metrus sekundē. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām, lielākoties austrumu rajonos, būs īslaicīgs lietus. Termometra stabiņš turēsies pie 0 grādu atzīmes, dažviet gaiss iesils līdz +5..+6 grādiem.

Naktī uz trešdienu ciklona ietekmē Latviju šķērsos kārtējā nokrišņu zona. Naktī daudzos valsts rajonos ir gaidāms lietus, savukārt valsts austrumos – slapjš sniegs. Vējš pūtīs ar ātrumu līdz 15-16 metriem sekundē, ap pusdienlaiku tas norims.

Ceturtdien austrumu rajonos līs, savukārt atsevišķās vietās ir iespējams slapjš sniegs, taču pēcpusdienā nokrišņi beigsies, un debesis skaidrosies. Gaisa temperatūra būs ap +5 grādiem, tomēr naktī uz piektdienu ir iespējams aukstāks laika un atsevišķos rajonos gaidāms sals līdz -2 grādiem.

Piektdien visu valsts teritoriju šķērsos neliela nokrišņu zona, kas atnesīs lietu un sniegu, kā arī brāzmainu vēju līdz 15-17 metriem sekundē.

Nedēļas beigās atkal varēsim sajust plaša ciklona ietekmi – rietumos ir gaidāms lietus un slapjš sniegs, savukārt austrumos – sniegs. Atkal pastiprināsies dienvidu un dienvidrietumu vējš, un sestdien tā ātrums brāzmās var pārsniegt 20 m/s.

Pašreizējā prognoze liecina, ka svētdien Latvijā var izveidoties sniega kārta, un arī sekojošajās dienās ir gaidāms sniegs, taču beidzot norims vējš. Atgādināsim, ka, saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm, pēc nedēļas Latvijā var iestāties aukstāks laiks.

Ziņu lente
0