Kurš vēlas karu Latvijā: Bergmanis izkritizēja Nacionālo apvienību

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Рижской Думы Сандрис Бергманис
Депутат Рижской Думы Сандрис Бергманис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairums latviešu neatbalsta nacionālistu noskaņojumu: visi atceras, ka strīdi uz nacionāla pamata noved pie kara, paziņoja Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Lai uzvarētu "Saskaņu" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, latviešu partijām derētu apvienoties, nevis tērēt spēkus konkurences cīņai savā starpā, paziņoja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars. Pēc viņa sacītā, Nacionālā apvienība izdarīs visu iespējamo, lai neielaistu "Saskaņu" domes vadībā.

Vairums latviešu neatbalsta nacionālistisko partiju noskaņojumu, kurš ved pie Latvijas sabiedrības sadrumstalotības, paziņoja Sputnik Latvija Rīgas domes deputāts no partijas "Saskaņa" Sandris Bergmanis.

"Varu pateikt kā latvietis, kā cilvēks, kurš uzstājas par to, lai Latvijā visi dzīvo mierīgi un neviens ne ar vienu nestrīdētos, – vairums latviešu neatbalstu šādu nacionālistu noskaņojumu. Strīdi uz nacionāla pamata agri vai vēlu noved pie kara. Mierīgie ļaudis nevēlas karu – visi zina, ka sliktāk par karu nav nekā," uzsvēra Bergmanis.

Pēc deputāta sacītā, "Saskaņa" jebkurā gadījumā ir gatava vēlēšanām Rīgā, pat ja nacionālisti izlems apvienot savus spēkus.

"Mums ir savi vēlētāji, kuri neticēs visādiem meliem: nav bijis neviena tiesas lēmuma, ar kuru būtu notiesāts ierēdnis no "Saskaņas". "Saskaņai" pat ir labāk, ja latviešu partijas apvienosies dalībai vēlēšanās Rīgā – tad to finansējums samazināsies. Lai apvienojas - "Saskaņai" būs vieglāk atmaskot viņu melus un izgāšanās valsts līmenī, jo visi redz, kas notiek parlamentā," atzīmēja Bergmanis.

Decembrī Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce uzstājās ar iniciatīvu atlaist Rīgas domi nespējas apsaimniekot atkritumus dēļ. Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir izgājis pirmo lasījumu Latvijas Saeimā, nākošais notiks februāra vidū.

Ссоры на национальной почве ведут к войне: Бергманис раскритиковал Нацблок
Ziņu lente
0