Viņķele: Latvija ir pilnībā gatava koronavīrusa atnākšanai

© REUTERS / Kim Kyung-HoonПожарные в защитных костюмах помещают в машину скорой помощи заболевших пассажиров круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама
Пожарные в защитных костюмах помещают в машину скорой помощи заболевших пассажиров круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas dienesti zina, kas jādara, ja cilvēks ar koronavīrusa simptomiem ierodas Rīgas lidostā vai arī viņu pamana starptautiskā vilcienā.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Latvijas veselības ministri Ilzi Viņķeli vairāk uztrauc nevis koronavīrusa uzliesmojums, bet gan iespējamā panika sociālajos tīklos, pastāstīja viņa radio Baltkom intervijā.

Ministre vēlreiz uzsvēra, ka Latvija ir pilnībā gatava cīņai ar vīrusu un valstī nav atklāts neviens saslimšanas gadījums.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Latvija
Ķīnā palēninās koronavīrusa izplatīšanās

"Mani vairāk uztrauc nevis pats vīruss, bet gan panikas iespējamība sociālajos tīklos. Cik ātri izplatās vīruss, tikpat ātri izplatās visāda veida baumas. Un ja mēs palūkotos uz parastas gripas izplatīšanos visā pasaulē, tai skaitā uz mirstību, tas ir daudz nopietnāk. Taču es ļoti labi saprotu, ka cilvēki ir norūpējušies, jo tas ir kaut kas nezināms. Vēlos vēlreiz apliecināt, ka Latvija ir pilnībā gatava. Mēs katru dienu sekojam līdzi situācijai, pulcējas kopā atbildīgie dienesti. Mēs zinām algoritmu, kas jādara, ja cilvēks ar simptomiem ierodas Rīgas lidostā, ja iebraucēju ar simptomiem pamana starptautiskā vilcienā. Algoritms ir, maskas un speciālais apģērbs slimnīcās ir, laboratorijas ir gatavas, taču es ļoti ceru, ka nekas no tā mums nebūs jāliek lietā," sacīja ministre.

Informācija par koronavīrusu, pēc Viņķeles sacītā, jāmeklē valsts iestāžu Interneta lapās un nevajag uzticēties šaubīgiem informācijas avotiem. Par drošiem informācija avotiem viņa nosauca Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapas.

Pērnā gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes paziņoja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā, Hubei provincē. Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – koronavīrusu 2019-nCoV. Patlaban Ķīnā vien no saslimšanas miruši 908 cilvēki, tostarp viens Japānas un viens ASV pilsonis. Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 40,1 tūkstoti.

Ziņu lente
0