Latvija sadarbībā ar ASV veicinās reliģiskās pārliecības brīvību

© Sputnik / Sergey MelkonovЛудза
Лудза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja, ka pirmo reizi vēsturē starptautiskā koalīcija pulcējas valstu līderu līmenī, lai atbalstītu reliģiskās pārliecības brīvības jautājumu visā pasaulē.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Baltijas valstis pievienojušās reliģiskās brīvības aliansei un tagad kopā ar citām valstīm iesaistīsies cīņā par ticības brīvību visā pasaulē, vēsta RIA Novosti.

Alianses izveides iecere pieder amerikāņiem. ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paskaidroja, ka pirmo reizi vēsturē starptautiskā koalīcija pulcējas valstu līderu līmenī, lai atbalstītu reliģiskās pārliecības brīvības jautājumu visā pasaulē.

Ar ticības brīvību prezidenta Donalda Trampa administrācija pārsvarā saprot reliģisku organizāciju tiesības mācīt skolās svētos rakstus un neatzīt dažus ASV legalizētus sabiedriskos institūtus, piemēram, viendzimuma laulības. Tāpat Trampa administrācija uzskata par nepieciešamu aizsargāt reliģiskās minoritātes, pārsvarā – kristiešus, visā pasaulē, it īpaši Tuvajos Austrumos un Ķīnā.

Vīrietis stāv lauka vidū saulrieta laikā - Sputnik Latvija
Aptauja: reliģijas loma Latvijas iedzīvotāju dzīvē samazinās

Jāpiebilst, ka ASV prezidenta administrācijā lielā mērā paļaujas uz konservatīvo amerikāņu vēlētāju – kristiešu atbalstu.

Pompeo uzsvēra, ka valstis, kas pievienojušās aliansei, pieņēmušas principu deklarāciju un apņēmušās cīnīties ar ticības brīvības pārkāpumiem.

Kopā ar ASV un Baltijas valstīm koalīcijai pievienojusies arī Austrija, Albānija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Brazīlija, Lielbritānija, Ungārija, Gambija, Grieķija, Gruzija, Izraēla, vairāku valstu atzītā Kosova, Kolumbija, Malta, Nīderlande, Polija, Senegāla, Slovākija, Slovēnija, Togo, Ukraina, Horvātija un Čehija.

Sabiedriskās domas pētījumu centra aptauja 2018. gadā apliecināja, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nekad nelasa Bībeli. Pie tam kopš 2001. gada cilvēku daļa, kas nelasa Bībeli, ir sasniegusi maksimālo rādītāju. 2001. gadā mazāk nekā puse respondentu atzina, ka Bībeli nelasa. Toties nav mainījies to respondentu daļa, kas lasa Bībeli katru dienu – tas joprojām variējas 4% apmērā.

Ziņu lente
0