"Vienīgais no Latvijas, kas pabijis Uhaņā": jaunietis atzīst, ka atvedis koronavīrusu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājs, kas apmeklējis Ķīnu un pabijis karantīnā koronavīrusa dēļ, pastāstīja par šo slimību.

RĪGA, 6. februāris - Sputnik. Latvijas iedzīvotājs Andrejs Bukrejs publicējis video ierakstu savā lapā Facebook, kurā pastāstīja, ka pabijis Uhaņas pilsētā Ķīnā, no kuras savu izplatību sāka koronavīruss. Savā video ierakstā Bukrejs cenšas atrunāt līdzpilsoņus no priekšlaicīgas panikas.

"Es slimoju ar koronavīrusu," ar šo frāzi jaunietis sāk savu video uzrunu un demonstrē analīžu rezultātus, kuri apliecina diagnozi. Taču pēc tam viņš atgādināja, ka pastāv aptuveni četrdesmit šīs slimības variācijas, un viņam bijis "parasts koronavīruss, kas izplatās pa visu pasauli."

Bukrejs paskaidroja, ka arī Latvijā, tāpat kā citās valstīs, iespējams, katrs desmitais izslimojis koronavīrusu. Arī viņa medicīniskās analīzes apliecina, ka viņš pārcietis koronavīrusu, tikai ne Ķīnas koronavīrusu. Pie tam analīzes pat tika sūtītas uz Nīderlandi, lai precizētu rezultātus, un arī šī atbilde bija negatīva.

Tālāk jaunietis paskaidroja, kāpēc ierakstījis savu video "Patiesība par koronavīrusu", ja ar to pašu Ķīnas koronavīrusu nav slimojis.

"Esmu atgriezies no Ķīnas. Esmu vienīgais Latvijas iedzīvotājs, kas pabijis tajā Uhaņas pilsētā. Kā godprātīgs pilsonis nolēmu pārbaudīties. Mani uz piecām dienām ievietoja izolētā palātā. Valda uzskats, ka šīs slimības inkubācijas periods ir 14 dienas. Taču jau pirms tam es Latvijā  pavadīju deviņas dienas. Tagad ir pagājušas 14 dienas, un nekādu simptomu man nav," konstatēja jaunietis.

Viņš piebilda, ka arī ārsti iesaka nekrist panikā, un šā Ķīnas koronavīrusa uzliesmojumā patiesībā nav nekā bīstama.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā (Hubejas province). Eksperti konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

Пассажиры в масках в аэропорту Шанхая  - Sputnik Latvija
"Mazgājiet rokas": krīzes vadības padome apspriedusi koronavīrusu

30.janvārī Pasaules Veselības organizācija atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, tāpat kā Hubejas provincē un visā pasaulē.

Galvenie simptomi – sauss klepus, apgrūtināta elpošana, paaugstināta ķermeņa temperatūra, vājums. Dažkārt slimība norit bez pneimonijas, to pavada vien rets sauss klepus un neliela temperatūra, taču cilvēks var inficēt apkārtējos arī ar vāji izteiktiem simptomiem. Inficēto skaits pasaulē pārsniedzis 24,5 tūkstošus, miruši 492 cilvēki, 911 pacienti izveseļojušies. Sarežģītākā situācija ir Ķīnā, taču vīruss nokļuvis arī vairākās citās valstīs.

Ziņu lente
0