"Mazgājiet rokas": krīzes vadības padome apspriedusi koronavīrusu

© REUTERS / Aly SongПассажиры в масках в аэропорту Шанхая
Пассажиры в масках в аэропорту Шанхая  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā nav konstatēts neviens koronavīrusa infekcijas gadījums, cilvēkiem iesaka ievērot personīgo higiēnu un konsultēties ar ģimenes ārstiem.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Latvijā nav iemesla panikai par iespējamu koronavīrusa izplatīšanos, turklāt visi atbildīgie dienesti ir gatavi rīkoties, ja tas parādītos, vēstīja krīzes vadības padomes sēdes dalībnieki, kuro otrdien sapulcējās premjerministra Krišjāņa Kariņa vadībā, vēsta Tvnet.

Premjerministrs atzīmēja, ka patlaban Latvijā nav reģistrēts neviens koronavīrusa gadījums, atbildīgie dienesti regulāri apmainās ar informāciju un ir gatavi jebkādiem pasākumiem, ja tie tiks fiksēti.

Шереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F - Sputnik Latvija
No Uhaņas izvesto latvieti ievietoja karantīnā

"Vienīgais, ko varu ieteikt, - mazgājiet rokas," piebilda Kariņš.

Veselības ministre Ilze Viņķele aicināja informāciju par koronavīrusu meklēt uzticamos avotos, piemēram, Veselības ministrijasNacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra  mājaslapās, kur publicēta aktuālā informācija par to, kā rīkoties mediķiem un iedzīvotājiem.

Ministre atgādināja, ka cilvēkiem ieteicams ievērot personīgo higiēnu un konsultēties ar ģimenes ārstiem.

Valsts Robežsardzes dienesta priekšnieks Guntis Pujāts paziņoja, ka robežsardze sper visus nepieciešamos pasākumus sakarā ar iespējamo koronavīrusa iekļūšanu Latvijā, un aicināja cilvēkus, kuri ierodas lidostā, sadarboties ar robežsardzes dienesta parstāvjiem.

Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Krievija nosūtījusi EAES un NVS valstīm koronavīrusa diagnostikas līdzekļus

SPKC pārstāvis Jurijs Perevosčikovs atzīmēja, ka tikai vienā valstī šobrīd vērojama stabila koronavīrusa cirkulācija, lai arī tas reģistrēts jau 25 valstīs.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā (Hubejas province). Eksperti konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

Galvenie simptomi – sauss klepus, apgrūtināta elpošana, paaugstinata ķermeņa temperatūra, vājums. Dažkārt slimība norit bez pneimonijas, to pavata vien rets sauss klepus un neliela temperatūra, taču cilvēks var inficēt apkārtējos arī ar vāji izteiktiem simptomiem. Ķīnā ar to inficējušies vairāk nekā 20,4 tūkstoši cilvēki, miruši – 425 cilvēki.

Ziņu lente
0