Šokējoši maigs spriedums: dzīvnieku spīdzinātāji tikuši sveikā ar piespiedu darbiem

© Sputnik / Егор Еремов / Pāriet pie mediju bankasРабота кинологического центра пограничных войск
Работа кинологического центра пограничных войск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrība ir sašutusi: spriedums suņu spidzinātājiem, kuri nomērdējuši badā divus suņus un divus kaķus, izrādījies ļoti mīksts – piespiedu darbi 120 un 250 stundu garumā.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Šodenēļ Rīgas Apgabaltiesa apelācijas kārtībā izskatīja Milenas Rubinovas-Dzērves un Artūra Dzērves lietu, kuri tika apsūdzēti par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem. 

Īsumā par lietas būtību, kuras necilvēcīgums pirms gada satrauca visu Latviju. Minētais pārītis mitinājās Ropažos sociālās mājas dzīvoklī ar trim bērniem, diviem Stafordšīras terjeriem un diviem kaķiem. Viss bija labi, līdz brīdim, kad laulība sāka izjukt. Izrādījās, ka dzīvnieki nevienam nebija vajadzīgi. Sieviete vispirms mēģināja atdot suņus patversmei, taču ieceri atmeta, kad noskaidrojās, ka par to jāmaksā.

Pēc tam bijušie dzīvesbiedri pārstāja interesēties par dzīvnieku likteni un pameta visus tukšā dzīvoklī bez ēdiena, bez ūdens. Vispirms suņi apēda kaķus, pēc tam paši lēnām mira. Pāris reizes noziedznieki atbrauca apskatīties, cik tālu pavirzījies process. Galu gala kaimiņiem izdevās iekļūt dzīvoklī, taču tobrīd suņi jau bija tuvu nāvei.

Dzīvniekus nogādāja patversmē, taču viens no terjeriem, neskatoties uz sniegto palīdzību, gāja bojā – viņš svēra tikai 15 kilogramus un nespēja patstāvīgi pārvietoties. Otru suni – Desildu – izdevās glābt.

Cietuma vietā – uz darbu

Vainīgie nokļuva uz apsūdzēto sola. Sabiedrība cerēja, ka apsūdzētie saņems reālu brīvības atņemšanu - krimināllikums par viņu nodarījumu paredz sodu līdz pat brīvības atņemšanai uz trim gadiem. Tomēr tiesa spriedza citādi, piemērojot maigāko iespējamo sodamēru - 120 stundas piespiedu darba Milenai Rubinovai-Dzērvei un 250 stundas piespiedu darba Artūram Dzērvem.

Spriedums tika pārsūdzēts, taču apelācijas tiesa to nemainīja. Maigais spriedums šokēja sabiedrību – neapmierināti ir ne tikai aktīvisti, bet arī solīdi izdevumi.

Международная выставка домашних животных и зооиндустрии PetExpo 2019 - Sputnik Latvija
Veterināriem turpmāk būs jāziņo par nežēlīgiem dzīvnieku īpašniekiem

"Rīgas suņu mīļotāju kluba" grupā Facebook sākās vētraina diskusija, kas nosodīja tiesas mīksto spriedumu.

"Ko es varu teikt? No jūtām: niknums, naids, vēlme sist, lauzt un lamāties!" raksta Aleksandra. Viņa piebilda, ka tiesnese Vēvere saglabājusi spēkā pirmās instances spriedumu un dzīvnieku spīdzinātāji, kuri nomērdējuši trīs dzīvniekus, adekvātu sodu nav saņēmuši.

Portālā nra.lv publicēts dusmu pilns raksts, kura autors kaunina tiesnesi Žaneti Vēveri. Žurnālists konstatēja, ka tiesu interesēja tikai fakts, ka tiesājamajiem ir bērni - gan kopīgi, gan jaunās ārlaulības attiecībās dzimuši.

Tiesa nevērtēja pastrādātā nozieguma smagumu, neaicināja lieciniekus, tikai precizēja, kurš ar kuru dzīvo un vai alimentus maksā. Tiesas sprieduma morāli skarbi formulēja dzīvnieku patversmes Mežvairogi vadītāja Danuta Priede: "Ja tu esi mērglis un izdari noziegumu, uzražo bērnu, un tev būs nodrošināta indulgence."

Ziņu lente
0