Burovs: Vecrīgā vēl vairāk ir jāpaplašina gājēju zona

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица в Старой Риге
Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Martā par gājēju ielu kļūs Ģertrūdes iela, aprīlī – Stabu iela, savukārt maijā – daļa Elizabetes ielas.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Eksperiments, kura laikā galvaspilsētas ielas uz kādu laiku kļūs par gājēju ielām, norit veiksmīgi un tiks turpināts regulāri, sacīja radio Baltkom ēterā Rīgas mērs Oļegs Burovs.

Sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela Rīgā tika pilnībā nodota gājēju rīcībā: transporta piekļuve ielai tika ierobežota no plkst. 8:00 līdz 20:00. Iepriekš, 4. janvārī, uz vienu dienu autotransporta satiksmi slēdza Tērbatas ielā.

"Sestdien es visu dienu pavadīju Blaumaņa ielā. Mums nav jāsaka, ka mēs slēdzām ielu, mēs atvērām to gājējiem. Mums nepaveicās ar laikapstākļiem, taču cilvēku bija daudz. Es sasaukšu sanāksmi, salīdzināsim rezultātus, socioloģiskās aptaujas par Tērbatas un Blaumaņa ielām. Tas ir pozitīvi. Cilvēkiem patīk, mēs turpināsim. Martā par gājēju ielu kļūs Ģertrūdes iela, aprīlī – Stabu iela, maijā – gabaliņš Elizabetes ielas. Perspektīvā mēs varētu nonākt pie tā, ka katrās brīvdienās iela varētu tikt slēgta priekš transporta. Sevišķi populāri tas būs vasarā. Taču ir jāatrisina jautājums par mašīnu izbraukšanu no pagalmiem. Tāpat ir jāvienkāršo tirdzniecība," paskaidroja Burovs.

Mērs atbildēja arī uz projekta kritiku.

"Mēs jau redzam, ka tas strādā. Apgrozījums kafejnīcās, veikalos asi palielinās vairākas reizes. Kritika būs jebkuram projektam. Taču paši kritiķi, kad atbrauc uz jebkuru pilsētu, meklē gājēju ielu, jo tur var droši pastaigāties. Šādu gājēju ielu Rīgā nav. Ir vecpilsēta, taču tas ir atsevišķs projekts. Vecrīgā ir jāpaplašina gājēju zona. Mūsu kaimiņiem Viļņā katrās brīvdienās ielas kļūst par gājēju ielām, savukārt pirmdien atkal tiek atvērtas priekš transporta," sacīja Burovs.

Ziņu lente
0