"Dzintara" bankrots: vairāk nekā simt darbinieki vēl nav atraduši darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovТоржественное открытие магазина Dzintars на территории центра отдыха Lido
Торжественное открытие магазина Dzintars на территории центра отдыха Lido - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pazīstamā kosmētisko līdzekļu ražošanas uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas, lielākā daļa darbinieku zaudēja darbu, un tikai nedaudziem izdevies atkal iekārtoties darbā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Novembrī kļuva zināms, ka Rīgas Pārdaugavas tiesa pasludinājusi par maksātnespējīgu AS "Dzintars" – kosmētikas ražotāju ar bagātu vēsturi un darba pieredzi.

2018. gadā "Dzintars" nodarbināja 316 cilvēkus. Nekāda informācija par to, kāds liktenis viņus gaida pēc zīmola sabrukuma, netika sniegta. Saglabājās cerība, ka nebūs vajadzības viņus atlaist, taču tagad noskaidrojies, ka "Dzintaram" nav izdevies saglabāt darbiniekus.

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone intervijā Latvijas radio pastāstīja, ka no 2019. gada decembra līdz 2020. gada janvārim 134 bijušie uzņēmuma "Dzintars" darbinieki vērsušies NVA jautājumā par iespējām iekārtoties darbā. Lielākā daļa darba meklētāju iepriekš bija nodarbināti tirdzniecībā. Patlaban tikai 12 no viņiem izdevies sameklēt jaunu darbu, vēsta Tvnet.lv.

Магазин парфюмерии и косметики Dzintars - Sputnik Latvija
Kas zināms par masveida kadru samazināšanu uzņēmumā "Dzintars"

Ilggadējā zīmola krahu izraisīja virkne faktoru. Valsts ieņēmumu dienests (VID), uzņēmuma galvenais kreditors, nepiekrita jaunajiem grozījumiem "Dzintara" tiesiskās aizsardzības pasākumu plānā aizvadītā gada septembrī. Uzņēmums neveica kārtējo nodokļu maksājumu, rezultātā firmas parāds pieauga līdz 2,59 miljoniem eiro. "Dzintara" kopējā parāda apjoms sasniedza 6,8 miljonus eiro.

Bez tam tika pārtraukts tiesiskās aizsardzības jautājums, jo "Dzintars" vairāk nekā 30 dienas nepildīja ar kreditoriem saskaņoto pasākumu plānu tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros. Uzņēmums neizpildīja arī virkni prasību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Bez tam uzņēmums neiesniedza sadarbības līgumus vai jebkādus citus dokumentus, kuri apstiprinātu tā iespējas izpildīt tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

Ņemot vērā visus šos apstākļus, tiesa bija spiesta konstatēt uzņēmuma maksātnespējas pazīmes.

Patlaban zināms, ka gandrīz visi "Dzintara" veikali ir slēgti, taču produkciju vēl būs iespējams zināmu laiku iegādāties tirdzniecības vietā Rīgā, Mālu ielā 30.

Ziņu lente
0