Projekts ieilgst: kad iedzīvotāji saņems brošūras "kara gadījumam"

© Sputnik / Sergey MelkonovМероприятие памяти баррикад 1991 года на Домской площади в Риге. Командующий НВС Латвии Леонид Калниньш и министр обороны Латвии Артис Пабрикс
Мероприятие памяти баррикад 1991 года на Домской площади в Риге. Командующий НВС Латвии Леонид Калниньш и министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc ievilkusies garumā bukletu sagatavošana par rīcību krīzes situācijās un kad tos sāks izdalīt Latvijas iedzīvotājiem.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Aizsardzības ministrijas brošūras par darbībām kara gadījumā nokļūs iedzīvotāju rokās tikai rudens sākumā, intervijā Latvijas radio pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Plānots izplatīt simtiem tūkstošu brošūru, taču Pabriks nevarēja nosaukt ne projekta izmaksas, ne tipogrāfijas izdevumu apjomu.

Ministrs atklāja, ka informācijas materiālu izdošana aizkavējas, jo to izstrādē iesaistītas ar Aizsardzības ministriju nesaistītas iestādes un nevalstiskas organizācijas, tāpēc patlaban brošūru saturu izvērtē glābšanas dienesti, medicīnas dienesti, ugunsdzēsēji un policija.

Празднование Дня Лачплесиса в Риге - Sputnik Latvija
Bērni skraida ar automātiem, kā Sjerraleonē: ANO gaida Latvijas paskaidrojumus

Izdevuma nākšana klajā būs atkarīga no tā, cik ātri būs iespējams uzdrukāt un izplatīt brošūras, tāpēc sākotnēji bija iecerēts veikt darbu pa daļām. Taču tagad pieņemts lēmums informēt visu sabiedrību vienlaikus, konstatēja Pabriks.

Viņš uzskata, ka informācijas materiālus sāks izplatīt rudens sākumā.

Politiķis atzina, ka cerējis paveikt darbu ātrāk, taču reālā situācija ļauj plānot sākt izplatīšanu tikai gada otrajā pusē.

Iepriekš vēstīts, ka Aizsardzības ministrijas brošūrās būs vēstīts, kā izdzīvot krīzes situācijā, liekot uzsvaru uz rīcību pirmo triju diennakšu laikā. Pēc resora ieceres, šiem materiāliem jābūt katrās mājās, lai tos varētu izlasīt arī tad, ja elektrība būs izslēgta. Vienlaikus Pabriks atzina, ka iedzīvotāji nav sajūsmā par tamlīdzīgām AM iecerēm, - cilvēki ir neapmierināti par to, ka viņus biedē ar "iebrukumu".

Ziņu lente
0