Briesmīga attieksme: Jūrmalā autobusā nav ielaista sieviete invalīda krēslā

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasИнвалидная коляска
Инвалидная коляска - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Invalīde Jūrmalā nav varējusi nokļūt poliklīnikā – viņai neizdevās iesēsties autobusā. Tagad televīzijas žurnāliste Natālija Ābola kopā ar cietušo meklē skandalozā incidenta lieciniekus.

RĪGA, 27. janvāris – Sputnik. Televīzijas žurnāliste un producente Natālija Ābola publicējusi savā lapā Facebook sašutuma pilnu stāstu par to, kāda ir attieksme pret invalīdiem Jūrmalā.

"Draugi! Šodien Jeļena Perro (Drozdova) kārtējo reizi nevarēja ar 3.maršruta autobusu Jūrmalā nokļūt poliklīnikā – autobusa vadītājam ar invalīda piktogrammu nebija āķīša paliktņa izvilkšanai! Un viņš nebūt nejutās vainīgs – gluži pretēji, viņš bija aizkaitināts uz Jeļenu, kas sagādājusi viņam liekas raizes," raksta Ābola.

Viņa atzīmēja, ka šāds incidents nav novērots pirmo reizi. Arī oktobrī SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" jau tika nosūtīta pretenzija par briesmīgu attieksmi pret invalīdiem.

Ābola uzsvēra, ka vārdos uzņēmums deklarē – tā misija esot nodrošināt sabiedriska transporta pakalpojumus Jūrmalā dažādu grupu pasažieriem, taču realitāte ir pavisam citāda.

Pēc kārtējā incidenta iesniegumi nosūtīti SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" direktoram Jevgēņijam Ļegostajevam un Jūrmalas domei.

Tiesa, Ābola atzīmēja: neviens vairs netic tam, ka taisnība šajā lietā uzvarēs. Tāpēc viņas ar Jeļenu Perro ir gatavas iesūdzēt tiesā SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" par morālo un fizisko kaitējumu, ko tā nodara I grupas invalīdam.

"Lūdzam atsaukties visus, kuri redzēja, kā 23.janvārī aptuveni pl. 12.15 Ormaņu ielas pieturā 3.maršuta autobusa vadītājs atteicās nodrošināt iespēju iekļūt autobusā sievietei invalīdu braucamkrēslā," savu publikāciju noslēdza Ābola.

Žurnāliste pateicās visiem, kuri pārpublicēja viņas sniegto ziņu un deva labus padomus. Viņa pastāstīja, ka galu gala kopā ar Perro nolēmušas savākt materiālus tiesai un autobusa pieturvietā piekārt sludinājumu – viņas meklē lieciniekus tam, kā 23.janvārī invalīde netika ielaista autobusā.

Sieviete konstatēja, ka viņas publikācijai veltītie komentāri liecina: Jeļena nav vienīgā, kas Jūrmalā saskārusies ar šādu situāciju transportā, tāpēc viņa lūdza visus interesentus papildināt ar saviem stāstiem materiālus pret negodprātīgo pārvadātāju.

Ziņu lente
0