Pusdienas un septiņi eiro: celtnieks atgriezies Latvijā un mēģina iekārtoties darbā

© rawpixelСтроительные каски
Строительные каски - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ticēt? Neticēt? Facebook lietotājs pastāstīja, kā veicas viņa draugam, kurš nesen atgriezies Latvijā un meklē darbu – piedāvāta vieta Latgalē par 7 eiro dienā.

RĪGA, 26. janvāris - Sputik. Facebook lietotājs pastāstīja, kā viņa draugs atgriezies Latvijā pēc brauciena uz ārzemēm peļņā un tagad jau ceturto mēnesi mēģina sameklēt darbu Latgalē, raksta Bb.lv.

Publikācijā latgalietis Vadims Gilis stāsta par sava drauga – celtnieka piedzīvojuiem. Vadims stāsta, ka celtnieks strādājis Norvēģijā un Islandē. Nesen viņš atgriezies no darba Somijā, taču tur viņu piekrāpuši – "iedevuši naudu mājupceļam un sūtījuši mājās".

Tagad Vadima paziņa mēģina Latvijā nopelnīt naudu ceļam uz Norvēģiju.

Darba meklējumi ilgst jau ceturto mēnesi. Pēdējā "intervijā" Latgalē celtniekam piedāvāts darbs bez oficiāla līguma.

Darba noteikumi ir sekojoši: darbs no pl. 7:00 līdz 18:00. Transports ceļam uz darbu netiek apmaksāts. Sola maksāt 7 eiro dienā, piedevām – bezmaksas pusdienas.

Pie tam darba devējs paziņojis, ka viņam vajadzīgi četri cilvēki, un piebildis, ka četratā būšot lētāk nokļūt darba vietā.

Jāpiebilst, ka publikācijas komentāros lietotāji raksta, ka netic tādai celtnieka darba apmaksai 7  eiro apmērā dienā. Pēc viņu domām, autors ir kļūdījies.

"Varbūt 7 eiro stundā? Tā ir. Gadās arī mazāk. Ja neoficiāli, tā pie mums palīgstrādniekam maksā. No 30  eiro dienā," stāstīja viens komentētājs.

"Pilnīgas muļķības, visi uzņēmēji Latvijā mokās strādnieku trūkuma dēļ, sliktākais palīgstrādnieks saņm no 30 eiro dienā. Droši vien, runa ir par 7 eiro stundā," uzrakstīja cits.

"Tas nav par Latviju, tas ir par Latgali. Tā nav Rīga. Te par cilvēkiem ņirgājas vēl vairāk. Par 7 eiro varu noticēt. Bezdarbniekiem un bomžiem apmēram tā arī piedāvā uz rokas," attrauca vēl viens komentētājs.

Ziņu lente
0