Ušakovs aicina skolēnus apciemot EP: lidojums, viesnīca un ēdināšana – bez maksas

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков
Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Desmit skolēni uz trim dienām varēs kļūt par Rīgas bijušā mēra, tagadējā Eiropas Parlamenta deputāta Nila Ušakova "ēnām".

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs savā lapā Facebook krievu un latviešu valodā publicējis ielūgumu 11. un 12. klašu skolēniem trīs dienas pavadīt Briselē.

Vecāko klašu skolēniem, kuri vēlas uz trim dienām kļūt par Rīgas bijušā mēra "ēnām" Eiropas Parlamentā, līdz 24. februārim jāpiereģistrējas vietnē www.enudiena.lv  un jānosūta Ušakovam motivācijas vēstule uz e-pasta adresi diana.svane@la.europarl.europa.eu

Vēstulē jāatbild uz jautājumiem:

- Ko tu vēlies sagaidīt no šī brauciena?

- Kādu profesiju plāno izvēlēties pēc skolas?

- Trīs tavi mīļākie Youtube kanāli?

- Trīs tevi iedvesmojošie Instagram kanāli?

- Tevis vislasītākie Facebook konti?

Interesentu vidū Ušakovs izvēlēsies 10 veiksminiekus un marta sākumā publicēs viņu vārdus. Skolēni bez maksas dosies uz Briseli, kur uzturēsies no 12. līdz 14. martam. Lidojumu, izmitināšanu un uzturu apmaksā EP.

"Jāņem vērā, ka brauciens ilgs trīs dienas (divas darba dienas un viena brīvdiena), tāpēc lūdzu izvērtēt iespējas ņemt dalību šajā projektā," Ušakovs brīdināja savā publikācijā.

Pērn Ēnu  dienas ietvaros pieci skolēni no Latvijas devās uz Šveici, kur viņiem bija iespēja kļūt par lielākās augsto enerģiju fizikas laboratorijas – Eiropas Kodolpētījumu organizācijas (CERN) darbinieku "ēnām". Dāsno dāvanu bērniem sarūpēja Rīgas tehniskā universitāte.

Bija iecerēts neaizmirstams ceļojums: skolēnus solīja iepazīstināt ar CERN, ar RTU zinātnieku darbu šajā laboratorijā, daļiņu pētījumiem. Ceļa un izmitināšanas izdevumi Šveicē viņiem tika apmaksāti.

Ēnu diena ir tradicionāla akcija, kuras ietvaros vecāko klašu skolēni var pavērot dažādāko speciālistu – gan deputātu un diplomātu, gan zinātnieku un karavīru - darbu.

Ziņu lente
0