Pārāk dārgi barot: Latvijā dzīvnieku ferma pēc bankrota nogalināja 160 tūkstošus ūdeļu

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasНорка в клетке на экспериментальной звероферме
Норка в клетке на экспериментальной звероферме  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksātnespējas pieteikšanas brīdī kažokzvēru audzētavai "Grobiņa" piederēja 160 tūkstoši ūdeļu, tā kā to barošanai dienā bija nepieciešami 10 tūkstoši eiro, dzīvnieki tika iznīcināti.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Izsolē izpārdos visu maksātnespējīgās kažokzvēru audzētavas "Grobiņa" kustamo un nekustamo īpašumu, raksta Press.lv , atsaucoties uz uzņēmuma maksātnespējas procesa administratoru Alvi Margu.

Maksātnespējas pieteikšanas brīdī kažokzvēru audzētavai "Grobiņa" piederēja vairāk nekā 160 tūkstoši ūdeļu, taču to uzturēšanas dārdzības dēļ tās visas tika likvidētas. Marga atzīmēja, ka to barošanai dienā tika tērēts 10 tūkstoši eiro. Ir zināms, ka kažokādas tiks pārdotas atsevišķi.

"Grobiņas" nekustamā un kustamā īpašuma kopējā vērtība sastāda nedaudz vairāk nekā 2 miljonus eiro.

2016. gada vasarā tiesa apstiprināja "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības divu gadu pasākumu plānu, pēcāk termiņš tika pagarināts līdz 2020. gada vasarai. Ņemot vērā krīzi kažokādu realizācijas tirgos 2019. gadā, uzņēmums iesniedza maksātnespējas izsludināšanas iesniegumu.

Норка - Sputnik Latvija
Dzīvnieku aizstāvjus aizkaitinājušas kažokzvēru fermas Latvijā

2019. gada pirmajā pusgadā "Grobiņas" gada apgrozījums sastādīja 2,544 miljonus eiro, kas ir par 71% vairāk, nekā attiecīgajā periodā 2018. gadā. Uzņēmuma zaudējuma palielinājās par 63,8%, līdz 843 085 eiro.

2017. gadā kažokzvēru audzētavām Latvijā tika veikti vairāki uzbrukumi. Nezināmie iekļuva audzētavās un izlaida ūdeles no būriem. Kažokzvēru audzētavas "Gauja AB" valdes priekšsēdētājs un ražošanas direktors Arnis Veckaktiņš toreiz atzīmēja, ka šādas darbības nepalīdz dzīvniekiem izdzīvot.

"Ja no būriem izlaiž ūdeļu mātītes, bojā iet ne vien mazuļi, bet arī pašas mātītes, jo tie nav savvaļas dzīvnieki. Šāda rīcība neglābj dzīvniekus, tieši pretēji, viņi iet bojā," stāstīja viņš.

Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekle Sandra Vilciņa atzīmē, ka Eiropā šādas metodes ir izplatītas dzīvnieku aizstāvju vidū.

Ziņu lente
0