Pienācis laiks aizvērt lappusi: Ķuzis aiziet no Valsts policijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas vadītājs paziņoja par savu atkāpšanos no amata sociālajos tīklos – nākotnes Latvijas policiju veidos kāds cits.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pamet savu posteni, vēsta LTV ziņu dienests.

Atlūguma iesniegumu viņš iesniegs iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam šodien, lūdzot atbrīvot viņu no amata no 10. februāra.

"VP priekšnieka amatā esmu bijis policijai ļoti grūtā laikā, kas pilns izaicinājumu, un ar pilnu atbildību varu teikt - gan es, gan policija ar saviem sarežģītajiem uzdevumiem esam tikuši galā, un tas ir bijis manas komandas un katra policista godprātīgi paveikts darbs," paziņoja Ķuzis Valsts policijas oficiālajā Facebook lapā.

Viņš piebilda, ka pēdējo gadu laikā padarīts liels darbs nākotnes policijas izveidē, un šī jaunā policijā būs jāveido jaunajam priekšniekam.

"Un arī manā dzīvē ir pienācis laiks aizvērt šo, man ļoti nozīmīgo lappusi, lai varētu atvērt jaunu," paziņoja Ķuzis.

Tiesa, LSM piedāvā citu notiekošā versiju. Pērnā gada 1. oktobrī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens paziņoja, ka policijas priekšniekam būs jāiesniedz atlūgums, ja starp viņa padotajiem tiks aizturēta augsta līmeņa amatpersona.

Руководитель пограничной служба Латвии Нормундс Гарбарс - Sputnik Latvija
Valsts robežsardzes vadītājs atkāpjas no amata

"Mums ar policijas priekšnieku Intu Ķuzi ir vienošanās. Ja pēc plāna parakstīšanas, ko mēs nesen izdarījām, tiks aizturēta augsta mēroga Valsts policijas amatpersona, Ints Ķuzis pats atkāpsies no amata. Līdz ar to viņam šobrīd ir pienākums darīt visu, lai kontrolētu savus darbiniekus, lai nebūtu ne pārkāpumu, ne noziedzīgu nodarījumu. Tā ir mana prioritāte. Es nevienu nežēlošu," sacīja Ģirģens.

Pēc divām nedēļām Latgalē sakarā ar aizdomām par kukuļa saņemšanu Iekšējās drošības birojs aizturēja Valsts policijas Latgales pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku.

Ķuzis nostrādājis policijā gandrīz 40 gadus. Viņš ir bijis Valsts policijas Rīgas Reģionālās pārvaldes priekšnieks kopš 2009. gada, nonāca Valsts policijas vadībā 2011. gada augustā, savukārt 2016. gada jūlijā tika atkārtoti apstiprināts šajā postenī.

Ziņu lente
0