Jūra nopostījusi daļu Bolderājas pludmales

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийПляж Юрмалы
Пляж Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesenās vētras sapostījušas Bolderājas pludmali. Vienā posmā liedags noskalots, sagrauta krasta nostiprinājuma betona konstrukcija. Patlaban teritorija ir norobežota – cilvēkiem pastaigām nāksies izvēlēties citu ceļu.

RĪGA, 11. janvāris – Sputnik.  Viļņi un augstais ūdens līmenis nodarījuši vērā ņemamus postījumus liedagā un sagrāvuši krasta nostiprinājumu konstrukcijas. Tagad pastaigas uz Daugavgrīvas molu kļuvušas krietni bīstamākas, stāsta LSM.lv.

Krasta postījumi vērojami posmā līdz bijušās Bolderājas kuģu rūpnīcas teritorijas betona sētai, kas arī draud kuru katru brīdi  sagāzties, tādēļ Rīgas brīvostas pārvalde norobežojusi bīstamo posmu un sola pēc iespējas ātrāk  krastu atjaunot.

"Šis krasta stiprinājums veidots, lai neturpinātu krasta eroziju, jo mēs atrodamies pie ūdens. Kā redzam – vējš ir stiprs un arī straume ir stipra. Tādēļ šim stiprinājumam šeit ir jābūt un viņš būs! Mēs šobrīd apzinām postījumu apjomus un meklējam labākos risinājumus, kā šo visu sakārtot," teica Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Шторм на море - Sputnik Latvija
Jūra turpina "ēst" Latvijas krastu: Kurzemē jauns nogruvums

Tagad iedzīvotāji aicinati izvēlēties citus pastaigu maršrutus, taču Bolderājas pludmale ir vienīgais publiski pieejamais ceļš līdz Daugavgrīvas molam, un vietējos pastaigu mīļotājus neaptur ne brīdinājumi, ne nogruvumi.

"Vienalga turpināšu te staigāt. Vienmēr esmu te pastaigājies un nedomāju pārtraukt. Te ir tik skaistas vietas. Ļoti skaistas vietas," atzina vietējais iedzīvotājs Viktors.

Līdzīgas domas pauda arī Jurijs, kurš gan piezīmēja, ka labāk tur nestaigāt tiem, kuri nav prasmīgi trenējušies pārvarēt tādus šķēršļus, toties alpīnistiem un tūristiem, pēc viņa domām, grūtību nav.

Vietējie iedzīvotāji gan vēro, ka nogruvums ar katru dienu plešas plašumā un patiešām kļūst bīstams pat rūdītiem drosminiekiem.

Nogruvumi Latvijas piekrastē nav nekas jauns. Aprēķināts, ka ik gadu jūra paņem aptuveni 20 hektārus Latvijas zemes. Aizvadītā gada nogalē Kurzemes piekrastē kārtējo reizi nobruka stāvkrasts Labragā pie Jūrkalnes.

Ziņu lente
0