Sinoptiķis: anomāli siltā ziema Latvijā var saglabāties līdz pat martam

© Sputnik / Sergey MelkonovЦветущая сакура в Парке Победы в Риге
Цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Debesu kancelejā, izskatās, kaut kas ir salūdzis: sinoptiķi saka, ka šī ziema var kļūt par siltāko Latvijā meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Otrdien, 7. janvārī, Latvijā ir gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām būs migla. Lielākajā valsts teritorijas daļā iespējams neliels lietus.

Термометр на окне - Sputnik Latvija
Anomāli silts decembris: gaisa temperatūra Latvijā atkal uzstāda jaunu rekordu

Pūtīs vājš un mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra sastādīs +1…+6 grādus. Rīgā gaidāms neliels lietus, gaisa temperatūra – ap +4 grādiem.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm gaisa temperatūra šonedēļ saglabāsies -3…+8 grādu robežās.

Arī turpmākās prognozes nesola stabila aukstuma iestāšanos. Visticamāk, mēneša vidējā temperatūra pirmo reizi kopš 2007. gada janvāra būs virs nulles. Nav izslēgts, ka šis mēnesis Latvijā kļūs par siltāko janvāri meteoroloģisko novērojumu vēsturē, paziņoja pirms dažām dienām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt sinoptiķis Jānis Trallis izsaka minējumu, šādi laikapstākļi var saglabāties līdz pat martam.

​"Ziemas vidējā gaisa temperatūra Latvijā pagaidām pārsniedz +2 grādus, un prognozēs nav redzams aukstums, kas šai ziemai liegtu kļūt par siltāko novērojumu vēsturē. Pašreizējie laikapstākļi var saglabāties līdz martam (ar svārstībām - reizēm sals un sniegs, reizēm siltuma rekordi)," uzrakstīja Jānis Trallis savā Twitter mikroblogā.

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, silto laikapstākļu dēļ Latvijas mežos parādījušas gailenes, dārzos sāk ziedēt ziedi, savukārt galvaspilsētas Uzvaras parkā sakurai atvērušies ziedi.

Izrādījās, ka tie vēl nav visi šīs ziemas pārsteigumi. Kļuvis zināms, ka jaunā gada pirmajās dienās Kurzemē un Rīgā tika manīti ziedoši alkšņi un lazdas.

Sakarā ar to galvaspilsētā atjaunots ziedputekšņu monitorings gaisā, jo alkšņa un lazdu ziedputekšņi ir alergēni, vēsta Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultāte.

Ziņu lente
0