Ekonomikas ministrs aicina neapskaust lielo algu saņēmējus

CC BY 2.0 / Maik Meid / TräumeКупюра 500 евро
Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nevajag apskaust tos, kuri labi pelna, atliek tikai nopriecāties par citiem, uzskata Latvijas ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Nevajag kaunēties no lielām algām, bet tiem, kuru ienākumi nav tik lieli, nevajag skaust, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro pauda savu viedokli radio Baltkom ēterā.

Viņaprāt, iedzīvotāju lielās algas dažādos uzņēmumos un nozarēs pozitīvi ietekmē valsts vispārējo labklājību, un jāstrādā pie tā, lai mainītos viedoklis par svešu algu.

Politiķis uzskata, ka ir jāpārstāj kaunēties no tā, ka alga ir liela. Jo vairāk pelna cilvēks, viņa kaimiņš vai draugs, jo labāk. Ir jāmaina domāšana – skaudība ir lieka – savu pārliecību pauda ministrs.

Viņš uzsvēra, ka nauda ir jāpelna godīgi.

Vienlaikus viņš pievērsa uzmanību tam, ka nevajag apskaust tos, kuri var nopelnīt un pēc tam atbilstoši tērēt.

Ребенок - Sputnik Latvija
Kāpēc bērnudārzu pedagogiem Latvijā ir tik zemas algas

Iepriekš vēstīts, ka vidējā alga pirms nodokļu nomaksas darbā ar pilnu slodzi 2019.gada trešajā cetursknī Latvijā sasniedza 1091 eiro.

Par vidējo lielākas algas valstī trešajā ceturksnī fiksētas septiņās nozarēs: finanses un apdrošināšana, IT un komunikācijas, enerģētika, valsts pārvade, profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi, ieguves rūpniecība, veselības un sociālā aprūpe.

Zemākā vidējā tika fiksēta viesnīcu nozarē un sabiedriskajā ēdināšanā, citu pakalpojumu, izklaides un sporta, kā arī izglītības nozarē.

Ziņu lente
0