Ārstu nebūs tikpat daudz, kā agrāk: ātrajai palīdzībai iepirks mazākas un lētākas mašīnas

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина неотложной помощи в Латвии
Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā mediķi attiecās pret divu cilvēku brigāžu veidošanu un kā sabiedrība reaģēja uz aicinājumu retāk saukt ātro palīdzību tiem, ka pacēlusies temperatūra, pastāstīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Divu cilvēku brigāžu veidošana – tas ir pareizs lēmums, paziņoja LTV intervijā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule, stāstot par aizejošā gada darba rezultātiem.

Pēc viņas teiktā, nācās atzīt, ka tāds cilvēku skaits, kāds agrāk strādāja NMPD, vairs jau nebūs. Tādēļ, lai samazinātu situāciju risku, kad mediķi vienkārši nepaspēj laicīgi ierasties uz izsaukumu, nākas mainīt brigāžu darbu. Arī paši mediķi atbalstīja izmaiņas.

"Vieni bija gatavi sēsties pie stūres, citi - braukt vieni ar autovadītāju," pastāstīja Cipule.

Viņa piebilda, ka nākotnē plānots apmācīt vairāk darbinieku. Ārsta palīgiem būs jāsēžas pie stūres, savukārt vadītājiem – jāmācās, lai varētu vairāk palīdzēt mediķiem.

Скорая помощь в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Cipule: samazinājies nāvju skaits, gaidot ātrās palīdzības ierašanos

Pēc Cipules sacītā, ir vienošanās ar Veselības ministriju par autotransporta parka atjaunošanu. Paredzēts jauna tipa automobiļu iepirkums, kuri ir mazāki, un paredzēti divu cilvēku brigādei. Šāds transports arī lētāk izmaksās.

Cipule uzsvēra, ka pirms desmit gadiem pieņemtais lēmums izveidot vienotu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu bija pareizs, jo tā problēmas var risināt kopā. Viņa ir apmierināta ar dienesta darbu.

Liene Cipule piebilda, ka šogad sabiedrība reaģējusi uz NMPD aicinājumu, un sekundāro izsaukumu skaits ir samazinājies par 15%.

Ziņu lente
0