Swedbank nelaiž Latvijas iedzīvotājus uz Ļepsa koncertu Tallinā

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasПевец Григорий Лепс
Певец Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Swedbank Internetbanku nav iespējams iegādāties biļetes uz Krievijas dziedātāja Grigorija Ļepsa koncertu, kurš notiks 2020. gada februārī Igaunijas galvaspilsētā.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Visuzstājīgākos Latvijas iedzīvotājus – Krievijas skatuves mākslinieka Grigorija Ļepsa cienītājus uz viņa koncertu Tallinā nelaiž Swedbank, vēsta Bb.lv.

Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Igaunija nopelnīs uz mūsu rēķina: Grigorija Ļepsa koncerts Tallinā nav atcelts

Atgādināsim, ka Latvijas varasiestādes 1. novembrī iekļāva Ļepsu persona non grata sarakstā, kā dēļ tika atcelts koncerts, kuram bija jānotiek Latvijā.

Taču Krievijas skatuves mākslinieka pielūdzējiem vienalga palika iespēja paklausīties mīļākā dziedātāja balsi. 21. februārī ieplānots viņa koncerts Tallinā.

Latvijas iedzīvotāju ērtībām tiks norīkots transfērs no Rīgas uz koncerta laukumu Tallinā un atpakaļ.

Taču izrādījās, ka nopirkt biļetes uz Ļepsa koncertu Igaunijā arī nav tik viegla lieta. Vismaz to neizdosies izdarīt ar Swedbank palīdzību.

Viena no lietotājām, kura centās šādā veidā iegādāties biļetes portālā Piletilevi, pasūdzējās par bloķēšanu no Swedbank puses Facebook grupā "Kņiga žalob" ("Sūdzību grāmata").

Swedbank komentāru par notiekošo palūdza portāls Stolitsa.ee. Uz jautājumu atbildēja Swedbank Eesti preses sekretāre Kristijna Herodesa.

Viņa paziņoja, ka ierobežojums patiešām pastāv un ir saistīts ar to, ka pret Ļepsu ir ieviestas ASV Finanšu ministrijas sankcijas.

Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Josifs Prigožins: Latvijas valdība aizliedz visus, kas viņiem nepatīk

"Vadoties pēc mūsu risku pārvaldes politikas, mēs nevar akceptēt, lai Swedbank izmanto naudas nodošanai, kas saistīta ar Grigoriju Ļepsveridze vai viņa koncertiem," paskaidroja Swedbank pārstāve.

Nav nekā pārsteidzoša, jo Latvijas lēmums par Ļepsa iekļaušanu "melnajā sarakstā" balstījās uz tām pašām Amerikas sankcijām. Dziedātājam aizliedza iebraukt Latvijā "uz nenoteiktu laiku".

Pats Ļepss, runājot par aizliegumu iebraukt Latvijā, norādīja, ka viņam ir ļoti žēl savu pielūdzēju, un uzsvēra, ka no šī te aizlieguma vairāk tomēr ir cietusi pati Latvija, nevis viņš.

Ziņu lente
0