Švecova par ASV sankcijām pret Lembergu: notiek cīņa par ietekmes sfērām

© Press.lvЛюбовь Швецова
Любовь Швецова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā sākusies asa cīņa par ietekmes sfērām, tirgiem un finanšu plūsmām – nacionālo kapitālu vienkārši iznīcina, paziņoja deputāte Ļubova Švecova.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Nesen ASV Finanšu ministrija informēja, ka Latvijas pilsētas Ventspils mērs Aivars Lembergs iekļauts tā saucamajā globālajā Magņitska sarakstā. Kā iemesls šim lēmumam norādīts, ka Lembergs saistīts ar korupciju.

ASV lēmums vērst ierobežojošos pasākumus pret Lembergu ir saistīts ar skarbu cīņu par ietekmes sfērām Latvijā, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Ļubova Švecova.

"Ekonomika nosaka daudzus politiskos notikumus... Domāju, notiek ostu nozares pārdale Latvijā par labu ārvalstu kapitālam. Loembergs iekļauts Magņitska sarakstā, lai rastos pamats izstumt viņu no Ventspils brīvostas. Vispirms uzņēmums pāriet valsts kontrolē, pēc tam tiks privatizēts tā kā Latvijas valdība nav atradusi tam juridisku pamatu, nācās izmantot noteiktus instrumentus (ieviest sankcijas)," paziņoja Švecova.

Kurš tiesnesis tad nenotiesās Lembergu pēc tam, kad viņu par vainīgu nosaukušas ASV – Latvijas stratēģiskais partneris, sprieda Švecova. "Tuvojas tiesas procesa noslēguma termiņš pret Lembergu. Acīmredzams, ka situācija izplānota tā, lai notiesātu Ventspils mēru un atņemtu viņam ostu," uzsvēra Švecova.

Deputāte norādīja, ka Latvijā sākusies asa cīņa par ietekmes sfērām, tirgiem un finanšu plūsmām – nacionālo kapitālu vienkārši iznīcina.

Vakar Lembergs pameta Ventspils brīvostas valdi. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka valsts pārņems savā ziņā Ventspils un Rīgas ostas. Šiem nolūkiem Satiksmes ministrija gatavo likuma grozījumus, ko valdība izskatīs ārkārtas sēdē trešdien, 11.decembrī.

Идет жесткий передел сфер влияния: Швецова прокомментировала санкции США к Лембергсу
Ziņu lente
0