Ar sodu ir par maz: par plikām riepām tiks konfiscētas numura zīmes

© Foto : pixabayКолесо гоночного автомобиля
Колесо гоночного автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu satiksmes drošības direkcija 1. decembrī sāka reidus ar mērķi fiksēt negodprātīgus autoīpašniekus, kuri izmanto neatbilstošas vai laikapstākļiem nepiemērotas riepas.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. No 1.decembra policisti Latvijā rūpīgi kontrolē riepas, ko izmanto autovadītāji uz ceļiem. Līdztekus tam, ka par vasaras riepu izmantošanu laikā no 1.decembra līdz 1.martam tiks piespriests naudas sods 30 eiro apmērā, turpmāk ar neatbilstošām riepām aprīkotām automašīnām tiks liegts piedalīties satiksmē, vēsta Jauns.lv, atsaucoties uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD).

Šiem automašīnu īpašniekiem tiks anulēta tehniskās apskates uzlīme un konfiscētas numura zīmes. Ziņots, ka šādu lēmumu pieņemt CSDD mudinājuši transportlīdzekļu pārbaudes rezultāti Daugavpils reģionā.

Decembra pirmajās dienās CSDD sadarbībā ar Valsts policiju organizēja plašu pārbaudi uz ceļiem, kas parādīja: liela daļa autovadītāju, ziemai iestājoties, piedalās satiksmē ar ceļa apstākļiem nepiemērotām riepām. Šī iemesla dēļ apdraudēta gan tāda transportlīdzekļa vadītāja, gan citu satiksmes dalībnieku drošība.

Навигация - Sputnik Latvija
Soda punkti un sods par pasažieriem Latvijas autovadītājiem

Reida gaitā Daugavpils reģionā tika pārbaudītas 500 automašīnas. Izrādījās, ka 28 no tām neatbilst prasībām.

Līdzīgas pārbaudes notiek arī citos valsts reģionos. CSDD un Valsts policija ziņoja, ka kompetentās struktūras joprojām pievērsīs īpašu uzmanību transportlīdzekļu riepu stāvoklim uz Latvijas ceļiem.

Atgādināsim, ka asaras riepu izmantošana ziemā rada nopietnu risku. Šī pārkāpuma rezultātā apdraudēta ne tikai paša autovadītāja dzīvība, bet arī citi autovadītāji, kuri nav laikus parūpējušies par "ziemas zābakiem" savam autotransportam.

Ziņu lente
0