Vemt gribas: alusdarītājs no ASV raksturojis darbu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovПивной фестиваль в Риге
Пивной фестиваль в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējs no ASV atvēris alus bāru Rīgā. Alusdarītājs strādāja, izpelnījās klientu atzinību, samaksāja 50 tūkstošus eiro nodokļos, bet tagad raksta atvadu vēstuli un gatavojas braukt prom – ne pēc savas gribas.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Amerikāņu alusdarītājs, alusdarītavas un krodziņa Beerfox/Callous īpašnieks Maikls Perdjū, kurš nesen pārvācās uz Latviju no Lielbritānijas, uzrakstījis atvadu vēstuli – pēc izmaiņām nodokļu politikā pret ārvalstu uzņēmējiem viņš zaudējis Šengenas vīzu.

Iepriekš jau stāstījām par amerikāņu uzņēmēja likteni Latvijā. Toreiz Perdjū sociālajos tīklos publicēja vairākus palīdzības un atbalsta lūgumus. Daudzi sociālo tīklu apmeklētāji juta viņam līdzi un mēģināja tikt skaidrībā situācijā.

Nesen bāra lapā Facebook parādījās kārtējā vēstule. Šķiet, šoreiz tā ir atvadu ziņa. Bāra īpašnieks atklāti kritizēja Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldi un atzīmēja: viņš nenožēlo, ka nākas aizbraukt.

"Draugi, no Latvijas man vemt gribas. Tas, ko izdarīja ar mani un Ievu, ir ārprāts. Jā. Ienīstu Latvijas mašīnu, kas to panākusi. Esmu samaksājis papilnam. Braucu prom pēc iespējas ātrāk," teikts ierakstā.

Perdjū pastāstīja, ka pēc sešus gadus ilga spiediena viņam vairs nav spēka cīnīties, viņš ir darījis visu iespējamo. Viņš kārtīgi maksājis nodokļus un gada laikā iemaksājis aptuveni 50 tūkstošus eiro.

Sieviete ēd saldējumu - Sputnik Latvija
Itāļu biznesmenis pēc valodas inspekcijas: Mani apsūdz kā noziedznieku!

"Notikušais ir pazemojums ne tikai man, bet arī latvijiešiem. Jūsu valsts – tā ir neveselīga bezjēdzība. Ja ar 50 tūkstošiem eiro nodokļos, ko divi nelieli uzņēmumi samaksājuši gada laikā, nepietiek, Latvija var braukt uz elli. Varat mani ienīst, noliegt, dariet, ko gribat. Jūsu riebīgais mazais ksenofobais punktiņš uz Zemes nav priekš Beerfox. Es atpakaļ nekāpšos," alusdarītājs rakstīja ar pilnu sirdi.

Tiesa, Perdjū uzskata, ka Latvijā viņam ir liels skaits draugu, un par to viņš ir ļoti pateicīgs, neskatoties uz visām domstarpībām un problēmām.

Ziņu lente
0