Nav aizbēdzis no Latvijas – aizbraucis darbā: kāpēc latviešu programmētājs dzīvo Londonā

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушка с флагами Великобритании и ЕС
Девушка с флагами Великобритании и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijā dzīvojošais latviešu programmists sastādījis Londonas maršrutu karti un pastāstījis, kāpec aizbraucies no Latvijas.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Par latviešu programmētāju jau pastāstījuši tādi izdevumi kā britu The Guardian, Independent, Evening Express un Daily Mail, vēsta BB.lv, atsaucoties uz Latvijas Avīzi.

Runa ir par Dāvi Viļumu. Viņš kļuvis slavens – piecu gadu laikā viņš devies 1200 braucienos ar velosipēdu pa Londonas centrālajām ielām un sastādījis maršrutu karti All the streets, kuras kopējais garums sasniedzis 16 tūkstošus kilometru.

Публикация от Davis Vilums (@davisvilums)

Viļums dzīvo Londonā, taču pats atzinis, ka Latviju paturējis prātā. Viņš uzskata, ka jādzīvo ar domu par Latviju. Tiesa, spriežot pēc tā, ka programmists Latvijā nedzīvo, ar domu ir pietiekami.

Заброшенный дом на углу улиц Марияс и Элизабетес - Sputnik Latvija
Rīgas centrs izmirst: kas pie tā ir vainīgs un ko lai dara

Pats Viļums stāsta, ka uz Lielbritāniju nav devies lielas algas perspektīvu meklējumos – viņš gribējis iegūt dzīves pieredzi, garīgi bagātināties, apskatīt citus un sevi parādīt.

Viļums stāsta, ka sācis no pašas apakšas. Strādājis kā jaunākais programmētājs, lai arī darba pieredze viņam jau bijusi. Sācis gandrīz no nulles, jo viņam šis darbs bijis vajadzīgs, atcerējās Viļums.

Pie tam viņš atzīmēja: neesot jutis, ka bēgtu projām no Latvijas. Viņš bija pārliecināts, ka Londonā spēs uzturēt sakarus ar latviešu kopienu.

Tagd Viļums kā brīvprātīgais māca ģeogrāfiju svētdienas skolā Londonā. Programmētājs uzskata, ka ir ļoti svarīgi pastāstīt bērniem, kas ir Latvija, ka patiesībā viņi ir daļa no šīs valsts, ka šī valsts ir viņu mājas.

Viļums ir pārliecināts, ka pats galvenais ir izveidot saikni.

Ziņu lente
0