Ugunsgrēku sērija Jūrmalā: aizdomās turamo nav

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas iedzīvotāji vēlas, lai policisti no slēpņa medītu dedzinātājus, kuri nodedzinājuši dažus desmitus garāžu.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Jau divdesmit garāžu īpašnieki un nomnieki Jūrmalā ir cietuši no nezināmo dedzinātāju vai dedzinātāja darbībām, vēsta Mixnews.lv.

Tikai ceturtdien, 21. novembrī, ļaundari sadedzināja 4 garāžas. Ugunsgrēkā arī nodega retromotocikls ar ratiņiem.

Лесной пожар в Богучанском районе Красноярского края, снятый с борта самолета Бе-200 - Sputnik Latvija
Foto
Ārkārtas režīmā: Krievijā dzēš meža ugunsgrēkus trīs miljonu hektāru platībā

Cietušie garāžu īpašnieki un nomnieki uzskata, ka dedzināšanas iemesls ir problēmas, kas pirms vairākiem mēnešiem radušies starp garāžas kooperatīva iepriekšējiem un pašreizējiem īpašniekiem. It kā viena no konflikta pusēm provocējot citu, mēģinot sasniegt savus mērķus.

Garāžu īpašnieki ir sašutuši par policistu bezdarbību. Viņi domā, ka policistiem ir laiks organizēt pie kooperatīva slēpni, lai beidzot noskaidrotu noziedzniekus un izbeigt ar dedzināšanu. Turklāt, pēc garāžu kooperatīva domām, policistiem vajadzēja organizēt dežūras vēl pēc pirmās dedzināšanas, negaidot, kamēr noziedznieki aizdedzinās tik daudz garāžu.

Tikmēr policisti uzsāka četrus kriminālprocesus par svešas mantas bojāšanu. Valsts policija veic izmeklēšanu, bet nav nekādu pierādījumu tam, ka aizdedzināšanas savā starpā nav. Turklāt nav pat aizdomās turamo.

Pie tam policisti uzsver, ka ne visi sašutušie garāžu īpašnieki ir vērsušies ar iesniegumiem kārtības sargājošās institūcijās. Lai gan to var izdarīt jebkurā laikā Jūrmalas policijas iecirknī. Iecirknī gaida tos, kam ir kaut kāda informācija par dedzināšanu.

Tāpat policisti diemžēl nevar prognozēt, vai garāžu dedzināšana turpināsies vai ļaundari beidzot apstāsies.

Ziņu lente
0