Seši gadi Zolitūdes traģēdijai: Latvijas iedzīvotāji netic, ka vainīgie tiks sodīti

© Sputnik / Sergey MelkonovРижане зажигают поминальные свечи у стены Рижского замка в День Лачплесиса
Рижане зажигают поминальные свечи у стены Рижского замка в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņi no desmit cilvēkiem aptaujas laikā paziņoja, ka lietā par lielveikala Maxima sabrukumu diez vai uzvarēs taisnīgums.

RĪGA, 21. novembris – Sputnik. Pirms četriem gadiem tiesa pirmo reizi tikās sēdē, lai iesāktu apjomīgās lietas izskatīšanu par lielveikala Maxima sabrukšanu Zolitūdē, taču spriedumi joprojām nav paziņoti.

Kantar TNS aptauja Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem liecina, ka vien nedaudz cilvēku tic, ka taisnīgums gūs virsroku. Rezultātus publicē skaties.lv.

Tikai 9% respondentu atbildēja, ka traģēdijā vainīgie saņems taisnīgu sodu.

Absolūtajam vairākumam (80%) ir pretējs viedoklis.

Katrs desmitais (11%) nespēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Protesti piemiņas pasākumu vietā

Zolitūdes traģēdija notika pirms sešiem gadiem – 2013. gada 21. novembrī. Lielveikala ēkas sabrukšanas rezultātā bojā gāja 54 cilvēki.

Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas vakars  - Sputnik Latvija
"Vainīgo nav": Zolitūdes traģēdijā cietusī sašutusi par apsūdzēto liekulību

Saskaņā ar speciālistu slēdzienu, par sabrukšanas iemeslu kļuva kļūdas pieļautās jumta konstrukciju noslogošanas aprēķinos.

Šoreiz protesta kārtā pret kriminālprocesa ievilkšanu biedrība "Zolitūde 21.11" nerīkos atceres pasākumus Maximas sabrukšanas gadadienā. Tā vietā biedrības pārstāvji sapulcēsies traģēdijas vietā un atnesīs plakātus, ko izmantoja protesta akcijas laikā pie Rīgas Pārdaugavas tiesas nama šī gada oktobrī ar aicinājumu paātrināt lietas izskatīšanu.

Ziņu lente
0