Politika

Baraņņiks atlaidis visu Rīgas Centrāltirgus valdi

© SputnikБывший вице-мэр Риги Вадим Баранник
Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikā, kad "Saskaņas" frakcija cenšas atbrīvoties no vicemēra Vadima Baraņņika, viņš atbrīvojies no Rīgas Centrāltirgus valdes locekļiem.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Rīgas vicemērs, "Rīgas Centrāltirgus" kapitāla daļu turētājs Vadims Baraņņiks atstādinājis no posteņiem uzņēmuma valdi, vēsta Tvnet.

Savu lēmumu viņš pamatoja ar to, ka 15.novembrī bija ieplānota vadības sēde jautājumā par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi "neglaimojošu atzinumu".

Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Ušakovs: mēs vēlamies pārliecināt Rīgas domi uzsākt ārstēšanos

"Pārvaldei nav patikusi valdes pieeja grozījumu noformēšanas procesā un viņi arī pārmeta, ka uzņēmums zaudē debitorus, kuru dēļ otro gadu varētu būt zaudējumi. Šodien man netapa skaidrs, kā valde plāno risināt šo situāciju," informēja Baraņņiks.

Politiķis ierosinājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbilstību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Valdes locekļi, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, sanāksmi atstājuši, tāpēc vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs bija Artis Druvinieks, valdes locekļi - Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Valdes priekšsēdētāja postenī iecelts Aigars Apsītis, bet par valdes locekļiem – Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds un "Rīgas Centrāltirgus" iekšējā drošības dienesta vadītājs Maksims Danovskis.

Lēmums pieņemts krīzes situācijas apstākļos, kada izveidojusies Rīgas domē: partijas "Saskaņa" frakcija pieprasījusi partijai "Gods kalpot Rīgai" pārtraukt sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā strādā arī Vadims Baraņņiks un atsaukt frakcijas parstāvjus no visiem posteņiem.

NDF loceklis Aleksejs Rosļikovs, pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, apgalvo, ka viens no konflikta iemesliem ir "Rīgas Centrāltirgus".

Ziņu lente
0