Politika

Pēc Ušakova aiziešanas opozīcijas attiecības ar koalīciju ir uzlabojušās

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову
Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Nila Ušakova aiziešanas no Rīgas domes priekšsēdētāja amata opozīcija sākusi ieklausīties koalīcijas viedoklī.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Kopš brīža, kad bijušais Rīgas mērs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs pameta Rīgas domi, attiecības starp galvaspilsētas pašvaldības opozīciju un koalīcijas partijām ir uzlabojušās, paziņoja frakcijas "Latvijas attīstībai" vadītājs Viesturs Zeps radio Baltkom ēterā.

Tāpat viņš norādīja, ka partijas publiski nerāda savstarpējās domstarpības.

Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
"Saskaņa" uz laiku apturējusi dalību Rīgas domes koalīcijā

"Koalīcijā viņi savā starpā lamājas, taču uz sēdi atnāk jau nomierinājušies. Turklāt šobrīd deputātu līmenī attiecības starp opozīciju un koalīciju ir uzlabojušās. Kad bija Ušakovs, neviens ne ar vienu nerunāja, bet tagad runā, dažkārt opozīcija pat ieklausās koalīcijas viedoklī, un otrādi," pastāstīja Zeps.

Tāpat deputāts norādīja, ka opozīcija jau sen norāda uz problēmām koalīcijā.

"Koalīcija ir nestabila, mēs jau sen par to esam runājuši, tagad tas viss vienkārši nāk laukā. Notiek asa cīņa par varu, un koalīcijas partijas uzstāda viena otrai ultimātus," pateica Zeps.

Taču, ja attiecības starp koalīciju un opozīciju ir uzlabojušās, tad pašā koalīcijā konflikti ir tikai un vienīgi pastiprinājušies. Vakar Rīgas domes "Saskaņas" frakcija pieņēma lēmumu apturēt savu darbu koalīcijā līdz brīdim, kamēr partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) nepieņems lēmumu par sadarbības izbeigšanu ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" (NDF).

Rīgas mērs Oļegs Burovs paziņoja, ka pa šo laiku, neapšaubāmi, ir bijuši emocionāli soļi gan no "Saskaņas" , gan no GKR puses, taču abas puses parādījušais, ka spēj mainīties, raksta Jauns.lv.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Vai valsti nepārvalda pilnīgi stulbeņi? Elksniņš sašutis par izdevumiem BTR un partijām

"Patlaban man nav pretenziju par "Saskaņas" darbu un ceru, ka viņiem nav pretenziju pret mani. Bet, ja runājam par sadarbības līgumu ar NDF - nekāda sadarbība diemžēl nav izveidojusies ne ar mums, ne "Saskaņu", jo aizvainojums viņu vidū ir ļoti liels," pateica Burovs, norādot uz to, ka visu šo laiku gan sociālajos tīklos, gan darbā NDF turpināja aktīvi kritizēt "Saskaņas" pārstāvjus, veidojot nevis sadarbību, bet gan konkurenci.

Runājot par jaunākajiem koalīcijas partneru paziņojumiem, mērs atzinis, ka veids, kurā tika izteikta viņu vēlme, nav bijis veiksmīgs, taču satura ziņā viņu vēlme ir skaidra. Tai pat laikā viņš atgādināja, ka GKR pieņems lēmumu tikai paplašinātā partijas valdes sēdē 20. novembrī, plkst. 10:00.

"Saskaņā" norādīja, ka saprot GKR pozīciju un ir gatavi gaidīt partneru lēmumu.

Ziņu lente
0