Politika

Lai sirdsapziņa būtu tīrāka: deputāti atņēmuši sev algas pielikumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusmiljonu, kuriem bija jāaiziet deputātu algas pielikumam, varēs novirzīt, taču vai šī nauda tiks mediķiem, nav skaidrs; deputāte Reizniece-Ozola piedāvāja nākošreiz izvirzīt šādus priekšlikumus dienas darba kārtības beigās, "lai no netīrajiem darbiem atmazgātu rokas".

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Saeima 14. novembra sēdē apstiprināja grozījumus par deputātu algu saglabāšanu esošajā līmenī līdz 13. Saeimas darba termiņa beigām, vēsta Tvnet.lv.

Tādējādi, par spīti Valsts un pašvaldības darbinieku algu likumam, deputāti tuvāko gadu laikā nesaņems algas pielikumu, pat ja valstī pieaugs minimālā alga.

Nacionālā bloka iniciatīvu atbalstīja 54 deputāti, četri izteicās pret, vēl desmit atturējās.

Vien nākamajā gadā deputātu algas pielikumam bija jābūt piešķirtiem gandrīz 524 tūkstošiem eiro.

Populisms un sirdsapziņas atmazgāšana

Apspriešanas laikā debašu dalībnieki vairākkārt atcerējās par solīto algas pielikumu medicīnas darbiniekiem, naudu kurai tā arī neatrada.

Neatkarīgā deputāte Jūlija Stepaņenko norādīja, ka nav bail atbalstīt "sirdsapziņas atmazgāšanas priekšlikumu", taču tas neatrisinās mediķu algu problēmu un nepadarīs koalīciju godīgāku.

"Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis asi kritizēja grozījumu autorus par to, ka viņi nepastāstīja par sava priekšlikuma pamatojumu.

"Ja jūs vēlaties parādīt drosmi, tad atbalstiet atalgojuma palielinājumu mediķiem," aicināja viņš.

Neatkarīgais deputāts Didzis Šmits norādīja, ka sarūpētos līdzekļus atkal pārdalīs koalīcija, un tas, kur tie aizies, izraisīs debates.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Vai valsti nepārvalda pilnīgi stulbeņi? Elksniņš sašutis par izdevumiem BTR un partijām

ZZS deputāte Dana Reizniece-Ozola nosauca grozījumu par populistiskiem, jo tie ļauj vienam koalīcijas partnerim izskatīties labāk, nekā pārējiem četriem. Viņa pateica, ka atbalstīs piedāvājumu, taču nākošreiz piedāvā šādus jautājumus ielikt darba dienas kārtības pašās beigās, "lai no netīrajiem darbiem atmazgātu rokas".

Vērts norādīt, ka Latvijas deputāta alga, kuram nav papildu pienākumu, pirms nodokļu nomaksas sastāda 2963 eiro. Nākamgad, ņemot vērā vidējās algas izaugsmi valstī, tai bija jāpieaug līdz 3125 eiro.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, aizvakar un vakar Saeima skatīja likumprojektus, kas saistīti ar budžetu. Opozīcija darīja visu iespējamo, lai maksimāli aizkavētu budžeta apstiprināšanu, ja jau nevar kvalitatīvi ietekmēt tā saturu.

Ziņu lente
0