Politika

"Saskaņa" uz laiku apturējusi dalību Rīgas domes koalīcijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову
Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" deputāti Rīgas domē pārtrauks dalību komiteju un pašas domes sēdē līdz "Gods kalpot Rīgai" sniegs atbildi viņu ultimātam

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Rīgas domes "Saskaņas" frakcija nolēmusi apturēt savu darbu koalīcijā līdz brīdim, kamēr partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) nepieņems lēmumu par turpmāko sadarbību ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" (NDF), raksta Mixnews.lv.

Tas nozīmē, ka "Saskaņas" frakcija līdz GKR lēmuma pieņemšanai nepiedalīsies komiteju un pašas domes sēdēs.

Rīgas vicemēre Anna Vladova ("Saskaņa") norādīja, ka saprot GKR pozīciju un ka "Saskaņa" ir gatava gaidīt partneru lēmumu.

Vakar Rīgas domes "Saskaņas" frakcija izvirzīja ultimātu GKR, pieprasot izbeigt sadarbību ar NDF pārstāvjiem un atsaukt viņus no amatiem. Vakar gandrīz visi "Saskaņas" deputāti pameta Finanšu un administratīvās komitejas sēdi.

NDF sastāvā ir deputāti Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs, Aleksejs Rosļikovs un Vadims Baraņņiks. Viņus izslēdza no "Saskaņas" šī gada jūnijā, kad viņi neatbalstīja partijas pārstāvja Sandra Bergmaņa ievēlēšanu vicemēra postenī.

Rīgas mērs Oļegs Burovs paziņoja, ka vairums GKR frakcijas locekļu traktē "Saskaņas" paziņojumu kā šantāžu. Pēc viņa sacītā, frakcija ņēmusi vērā "Saskaņas" paziņojumu un nolēma sarīkot pārrunas ar visiem domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai apspriestu iespējamo turpmāko sadarbību.

Ja GKR atteiksies no sadarbības ar NDF, valdošajai koalīcijai būs 28 balsis, tātad nebūs vairākuma. Gadījumā, ja nodrošināt domes vairākumu neizdosies, "Saskaņa"  piedāvā vērsties pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, lai pieņemtu likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Ziņu lente
0