Vienkārši kapeikas: pensionāriem samazinās maksu par vizīti pie ģimenes ārsta

© Pixabay / valelopardo Врач
Врач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pensionāri maksās par vizīti pie ģimenes ārsta nedaudz mazāk, savukārt pieaugušiem pacientiem pakalpojumu maksa medicīnā, tieši pretēji, pieaugs.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Maksa par vizīti pie ģimenes ārsta pensionāriem var tikt samazināta no 1,42 eiro līdz 1 eiro, raksta Db.lv. Savukārt pieaugušajiem maksa par vizīti pie ģimenes ārsta pieaugs līdz 2 eiro.

Tiek ziņots, ka no pacientu iemaksas tiks atbrīvota arī virkne sociālo grupu, piemēram, bērni, pirmās grupas invalīdi, politiski represētie, kā arī trūcīgie.

Maksa par vizīti pie ārsta-speciālista arī tiks samazināta no 4,27 eiro līdz 4 eiro. Dienas maksa stacionārā samazināsies par 11 centiem un maksās 7 eiro. Datortomogrāfija izmaksās 14 eiro.

No nākamā gada paredzēts, ka mugurkaula diska trūces operācijas tiks apmaksātas bez ierobežojumiem, tostarp arī pensionāriem.

Акция протеста медиков возле здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Cik pelna ārsti Latvijā

Radioķirurģijas pakalpojumu saņemšanai Siguldas slimnīcā diagnožu ierobežojumi tiks atcelti gadījumā, ja uz šo procedūru pacientu nosūtījuši no P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vai Austrumu slimnīcas.

Pie narkologa varēs nokļūt bez ģimenes ārsta nosūtījuma, tādējādi viņš kļūs par tiešās pieejamības speciālistu.

Atgādināsim, ka šobrīd viena no asākajām tēmām veselības aprūpes sistēmā ir valsts budžeta līdzekļu piešķiršana medicīnai. 2020. gadā mediķu algu palielinājumam varasiestādes sākumā solīja 120 miljonus eiro, kas ļautu palielināt algas par 20%, taču pagaidām valdība šiem mērķiem piešķīrusi ap 60 miljoniem eiro.

Pagājušajā nedēļā mediķu organizācijas sarīkoja pie Saeimas piketu ar vairākiem tūkstošiem dalībnieku un protesta akciju "Viena diena bez ārsta", pieprasot piešķirt finansējumu algu palielinājumam likumā noteiktā apmērā, taču nekādas garantijas par algu palielinājumu valdība nesniedza.

Nākamnedēļ otrdien, 19. novembrī, notiks LVSADA padomes sēde, kurā tiks apspriestas turpmākās darbības.

Ziņu lente
0