Padomju valsts: Latvijas prezidentu izsmēja par piedāvājumu izveidot kārtējo padomi

© Sputnik / Sergey MelkonovЭгилс Левитс
Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidenta Egila Levita neveiklo interviju kanālam LNT turpina pārveidot citātos un izraisīt asas diskusijas sociālajos tīklos – šoreiz viņu izsmēja par mēģinājumu izveidot "padomju valsti".

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. LNT kanāla intervijas laikā, kuru drīzumā slēgs pēc 20 gadiem ēterī, Latvijas prezidents paziņoja, ka situācija ar telekanālu norāda uz vajadzību izveidot valsts padomi.

Pēc Levita sacītā, vāja informatīvā telpa apdraud demokrātiju un valsts stabilitāti, tādēļ būs nepieciešama zināma instance, kura valdībai un parlamentam sniegs rekomendācijas, kā arī padomus, kā jāpieņem likumi, lai tie nodrošina Latvijai nepieciešamo stabilitāti.

Taču Levita ideja par "valsts padomi" izraisīja sociālajos tīklos izsmieklu un iebildumu vētru: komentētāji norādīja, ka viena Padomju Valsts mums jau ir bijusi

"13 padomnieku vadīts, prezidents iesaka izveidot vēl vienu padomi. Padomju Latvija," ironiski norāda Ivars Lipskis.

Lietotājs нариня-кариня bez komentāriem vienkārši zem prezidenta Levita publikācijas publisko attēlu "Strana sovetov" ("Padomju valsts").

"Šķiet, ka pietiek jau ar vienu neefektīvu padomi — NEPLP," pauž sašutumu bijuši IeM vadītāja Linda Mūrniece.

"Un ar katru dienu - ar katru runu - arvien nožēlojamāks un nožēlojamāks. Kā mums neveicas ar tām pirmajām personām - nu tās ir šausmas. Kaut kāds lāsts," izmisīgi konstatē lietotājs ar lietotājvārdu Ziemas Ezis.

"Un šīs padomes gada budžets, 29 miljoni eiro. Mēnesī. Uz 3 darbiniekiem un 16 apkopējām," ierosina savu piedāvājumu Crazy Mazafakka.

"Jaunas padomes vietā varbūt vajadzētu kaut ko likvidēt, piemēram prezidenta pozīciju kā tādu... " dalās vēl vienā iespējamā risinājumā lietotājs ar lietotājvārdu Tiesnesis.

"LNT slēgšana ir konkrēts mediju politikas jautājums, par kuru jānes politiskā atbildība abām vienīgajām atbildīgajām iestādēm - Kultūras ministrija par mediju vidi kopumā un NEPLP par elektroniskajiem medijiem specifiski. Kāda vēl jauna padome?" spriež Roberts Putnis.

"Lūdzu, nē, mums nevajag vēl vienu "vecajo" padomi, kas mācīs, kā dzīvot. Mums vajag, lai efektīvi strādā jau esošās iestādes un organizācijas. Prezidents izmanto katru iespēju, lai bīdītu savu sapņu ideju. Ar LNT (mediju) situāciju tam nav nekāda sakara," lūdz pat neatkarīgā žurnāliste Inga Spriņģe.

Atgādināsim, ka sākot ar jauno gadu LNT pārtrauks savu darbu, bet tā ziņu dienestu iekļaus TV3 redakcijā. Savukārt, Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē norādīja, ka mediju grupas All Media Baltics lēmums izmainīt telekanālā LNT formātu var būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24. pants paredz, ka raidījumu formāts nedrīkst mainīties. NEPLP izsniegtajā translācijas atļaujā apstiprināts LNT saturiskais un tematiskais virziens, kuru nekādā gadījumā nedrīkst nomainīt ar šauru, nišas formātu, kurš paredzēts specifiskai auditorijai. Atļauja paredz, ka vismaz 4% translācijas laika nedēļā telekanālā LNT ir jābūt ziņu raidījumiem.

Taču All Media Baltics pārstāvis paziņoja, ka kompānija rīkojas atbilstoši likumam un plāno tikties ar padomi, lai detalizēti iepazīstinātu ar nākotnes darbības plāniem. Tostarp NEPLP tiks iesniegta visa dokumentācija.

Ziņu lente
0