Levits par LNT slēgšanu: informatīvā telpa kļūs vēl vājāka

© Sputnik / Sergey MelkonovВизит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге
Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstij ir jānodrošina kvalitatīva informatīvā telpa ar informāciju no uzticamiem informācijas avotiem, uzskata Latvijas prezidents.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Latvijas informatīvā telpa arī līdz šim bijuši šaura, taču LNT ziņu dienesta reorganizācija vēl vairāk pasliktinās situāciju, paziņoja Latvijas prezidents Egils Levits LNT raidījuma "900 sekundes" intervijā.

Mediju grupa All Media Baltics no decembra strādās Baltijā ar zīmolu TV3. paredzētas izmaiņas grupas telekanālu darbā, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. All Media Baltics paplašinās TV3 piedāvāto ziņu apjomu, pārceļot uz turieni lielāko daļu satura, kuru veido LNT ziņu dienests. Tāpat tiks izveidots vienots ziņu dienests.

Просмотр телевизора  - Sputnik Latvija
Mediju politika Latvijā sabrūk: žurnālisti kritizē LNT slēgšanu

"No skatītāju viedokļa tas [LNT reorganizēšana] ir ļoti slikts notikums, jo, protams, līdz ar LNT zīmola, analītiskā un ziņu dienesta pazušanu mūsu informatīvā telpa kļūs arvien vājāka," pateica prezidents.

Pēc viņa teiktā, lai demokrātija spētu labi funkcionēt, nepieciešama kvalitatīva informatīvā telpa ar informāciju no uzticamiem informācijas avotiem, un valstij jārīkojas, lai to nodrošinātu.

Viņš apsolīja, ka mudinās politiķus rīkoties, lai izveidotu sistēmu, kas garantēs Latvijas iedzīvotājiem kvalitatīvāku un uzticamāku informatīvo telpu. Levits uzskata, ka valstij jārūpējas par ne vien sabiedrisko, bet arī kvalitatīvu komercmediju pastāvēšanu.

Ziņu lente
0