Krištopāns: nabago nebūs mazāk, kamēr bizness bēg no Latvijas

© Foto : racetomilgravisЭкс-премьер Латвии Вилис Криштопанс
Экс-премьер Латвии Вилис Криштопанс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trūcīgo skaits Latvijā nesaruks, ja valdība neuzlabos apstākļus ekonomikas izaugsmei, taču pagaidām nodokļiem apliktais un noteikumos iespiestais bizness lieliem soļiem aiziet no valsts.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Labklājības ministrija paziņoja, ka patlaban ir neiespējami samazināt nabadzības līmeni Latvijā, jo šiem nolūkiem budžetā trūkst līdzekļu un nospraustas citas prioritātes: saskaņā ar valdības lēmumu, nauda tiks novirzīta vecuma un invaliditātes pensiju palielināšanai.

Situācija Latvijā neuzlabosies, līdz valdība beidzot sāks domāt par apstākļu radīšanu ekonomikas izveidei, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja valsts bijušais premjerministrs Vilis Krištopāns.

"Tagad pie varas esošie nesaprot, ka ir jānodrošina vismaz divkārša ekonomikas izaugsme. Šajā jomā daudz darba ir gan valdībai, gan parlamentam. Jādod biznesam iespēja attīstīties, jo bizness maksā nodokļus. Ja augs ekonomika, pieaugs arī budžets, tad arī trūcīgo būs mazāk," konstatēja Krištopāns.

Ekspremjers atzīmēja, ka patlaban neviens pie varas stūres nedomā par Latvijas ekonomikas attīstību.

Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Politika
Labklājības ministrija: cīņa ar nabadzību nav Latvijas prioritāte

"Gluži pretēji, banku sektors, tranzīts, ostas zaudē savas pozīcijas. Tāpēc situācija neuzlabosies. Patlaban elektroenerģija Latvijā ir viena no dārgākajām Eiropā, nodokļi strādājošajiem – augstākie starp Eiropas valstīm, daudz birokrātijas. Pat salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju Latvijā ir ļoti konkurētnespējīgi apstākļi biznesam. Tāpēc bizness nevis attīstās, bet gan lieliem soļiem iet prom no Latvijas," atgādināja Krištopāns.

Plānots, ka 2021.gadā nabadzbas slieksnis Latvijā tiks paaugstināts līdz 198 eiro mēnesī no 128,06 eiro, un trūkumcietēju skaits pieaugs līdz 51 724 cilvēkiem. Iepriekš tiesībsargs Juris Jansons vērsās Satversmes tiesā – pēc viņa domām, nabadzības slieksnis Latvijā neatbilst Satversmes 1. un 109.pantam, kas paredz tiesības uz sociālo nodrošinājumu.

Криштопанс: в Латвии некому наполнять бюджет - бизнес уходит "большими шагами"
Ziņu lente
0