Uz Latviju virzās ciklons no Dienvideiropas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas beigās Latvija izrādīsies dienvidu siltā ciklona varā; nokrišņi mazināsies, virknē reģionu gaisa temperatūra pacelsies līdz +12 grādiem.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Nākamnedēļ, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, Latvijā ienāks ciklons, kurš atnesīs līdzi siltu gaisu no Dienvideiropas, vēsta Tvnet.lv. Valsts ziemeļos būs vēsāks.

Ievērojami siltāks Latvijā kļūs jau šīs nedēļas beigās. Svētdien gaisa temperatūra pakāpsies līdz +9…+12 grādiem, kas kļūs par rekordlielu rādītāju priekš šīs dienas.

​Nokrišņu skaits mazināsies, taču debesis joprojām būs apmākušās. Pūtīs mērens dienvidu vējš. Paaugstināsies atmosfēras spiediens.

Iepriekš meteorologi izsludināja dzelteno brīdinājumu, kas bija saistīts ar ilgstošām un stiprām lietusgāzēm. Lietus dēļ naktī uz pirmdienu, 4. novembri, notika krasta nogruvums Labraga ciemā pie Jūrkalnes Ventspils novadā. Nogruvuma izmēri sastādīja aptuveni 13 metrus garumā un 2-3 metru dziļumā. Nogruvuma vietā uzstādītas brīdinājuma zīmes.

Neraugoties uz lietaino novembri, laikapstākļi oktobrī iepriecināja Latvijas iedzīvotājus ar savu siltumu. Vidējā temperatūra valstī iepriekšējā mēnesī pārsniedza 2018. gada oktobra rādītāju par 0,3 grādiem un sastādīja +8,4 grādus. Laika posmā no 1981. līdz 2010. gadam vidējā gaisa temperatūra nepārsniedza +6,9 grādus.

Otrajā dekādē (no 11. līdz 20. oktobrim) Latvijā tika pārsniegti 25 dažāda mēroga siltuma rekordi. Pāvilostā 16. oktobrī gaiss iesila līdz +20,5 grādiem. Vidējā gaisa temperatūra dekādē bija par 4,5 grādiem virs normas, un par šīs parādības centru kļuva Latgale: Daugavpilī mēneša vidus bija par 6 grādiem siltāks par klimatisko normu.

Visaukstākās dienas bija 30 un 31. oktobrī Rēzeknē, kur termometra stabiņš šajās dienās noslīdēja līdz -6,5 grādiem.

Kopējais nokrišņu skaits oktobrī sastādīja 108% mēneša normas – 79 milimetrus.

Ziņu lente
0