Piekāpās sabiedrības spiedienam: minimālu skolēnu skaitu skolā pagaidām nenoteiks

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88
День знаний в Рижской средней школе №88 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī Saeima jau ir konceptuāli atbalstījusi piedāvājumu slēgt skolas ar nepietiekamu skolēnu skaitu, Izglītības un zinātnes ministrija atzinusi, ka šī iniciatīva nav izstrādāta līdz galam.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija atteicās no piedāvājuma noteikt minimālo skolēnu skaitu skolās un ir gatava uzsākt diskusijas par šo jautājumu no jauna, vēsta TV3.

Oktobra beigās Saeima konceptuāli atbalstīja piedāvājumu par minimālo skolēnu skaitu, taču tagad no šīs idejas nolemts atteikties. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska paskaidroja, ka šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā sabiedrības spiedienu sakarā ar to, ka minimālais skolēnu skaits netika pietiekamā mērā apspriests.

Флешмоб русских родителей у входа в министерство образования - Sputnik Latvija
Krievu intereses neinteresē: IZM atbildējusi vecākiem

"Tas pārpratums veidojās tādēļ, ka Izglītības likuma grozījumus noteica paši kritēriji, nekādā gadījumā neatrunājot skaitu. Pārpratums radās, kad privātskolas tekstu attiecināja uz sevi. Tas bija rakstīts par pašvaldības skolām," saka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Tāpat ministre norādīja, ka daudzas pašvaldības uzsvēra, ka izmaiņas ir jāiniciē, jo visi saprot: finansējums ir ierobežots, savukārt demogrāfija paliek tāda, kāda tā ir. Lai padarītu sistēmu efektīvāku, ir nepieciešams rīkoties, taču jārīkojas apdomāti, saka Šuplinska.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 2020. gada budžeta projekta pavaddokumentu paketē tika iekļauts arī tāds, kurš ļauj Ministru kabinetam noteikt minimālo skolēnu skaitu skolās un slēgt mācību iestādes ar nepietiekamu audzēkņu skaitu. Pašvaldību savienība paziņoja, ka vērsīsies Satversmes tiesā, ja šādi grozījumi tiks apstiprināti.

Ziņu lente
0