NATO kareivji desmit dienas meklēs mīnas Baltijas jūrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību Hod ops uzdevums ir apgūt NATO pretmīnu grupas mijiedarbību ar Baltijas valstu jūras eskadru (Baltron), veicot mīnu iznīcināšanas operācijas Baltijas jūrā.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Šodien, 4. novembrī, Irbes šaurumā sākas NATO 1. pastāvīgās pretmīnu grupas mācības, kuras ilgs līdz 14. novembrim, paziņoja Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Mācību Hod ops uzdevums ir apgūt NATO pretmīnu grupas mijiedarbību ar Baltijas valstu jūras eskadru (Baltron), veicot mīnu iznīcināšanas operācijas Baltijas jūrā.

Mācībās piedalīsies dāņu fregate Thetis, norvēģu mīnu traleris Rauma, britu mīnu kuģis Cattistock, nīderlandiešu mīnu traleris Urk, vācu mīnu kuģis Weilheim, Latvijas mīnu traleris Tālivaldis un citi.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki piedalās NATO 1. pastāvīgajā jūras grupā kopš 2007. gada.

Морской тральщик Александр Обухов - Sputnik Latvija
Meklēja mīnas, atrada zemūdeni: negaidīts Baltijas flotes mīnu tralētāja atradums

NATO pēdējā laikā ir ievērojami palielinājusi militāro mācību un to dalībnieku skaitu Baltijas valstu teritorijā. Pēc KF aizsardzības ministra Sergeja Šoigu sacītā, Ziemeļatlantijas alianse trīs gadu laikā septiņas reizes palielinājusi militāro kontingentu skaitu Austrumeiropā un Baltijā.

Maskava vairākkārt paziņojusi, ka nav ieinteresēta konfrontācijas veidošanā ar NATO — nedz Baltijas reģionā, nedz kur citus. Turklāt Krievija uzskata par draudu papildu NATO infrastruktūru tās robežu tuvumā un sola spert atbildes soļus. Taču KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu uzsvēra, ka Krievijas BS nepalielina karaspēku skaitlisko sastāvu NATO dalībvalstu un Krievijas saskaršanās līnijā. Pēc viņa sacītā, visi KF Bruņoto spēku attīstības pasākumi "tiek rīkoti nacionālajā teritorijā ar vadības sistēmu organizatorisko štata struktūru uzlabošanas palīdzību esošā skaita robežās".

Pēc KF ārlietu ministra Sergeja Lavrova sacītā, Baltijas jūras rajonā nav draudu, kuri attaisnotu tā militarizāciju, savukārt visiem mijiedarbības jautājumiem šajā reģionā jābūt risinātiem jau esošo daudzpusējo formātu ietvaros.

Ziņu lente
0