Pamest pacientus streika dēļ? Vai Latvijas ārsti spēs to izdarīt

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационный зал Даугавпилсской региональной больницы
Операционный зал Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas notiks ar pacientiem, ja visi Latvijas mediķi 7. novembrī dosies uz streiku? Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvis pastāstīja par gaidāmo protesta akciju.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvis, ģimenes ārsts Pauls Princis radio Baltkom intervijā pastāstīja, kā viņš rīkosies mediķu streika dienā, 7. novembrī.

Член правления Даугавпилсской региональной больницы Григорий Семенов - Sputnik Latvija
Mediķi saņēmuši dūšu mītiņam, taču vajadzīgi nopietnāki pasākumi

Pēc viņa sacītā, ārstiem pietiek vienkārši neierasties darba vietā, lai piedalītos protesta akcijā. Nemaz nevajag mest pie malas visu un braukt pie Saeimas no citām pilsētām.

Pats Princis strādā Ventspilī. Un viņš negrasās pamest pilsētu 7. novembrī. Uztraucas par neparedzētiem apstākļiem. Taču uz darbu viņš neies. Uz vietas paliks tikai medmāsas. Viņas vērtēs pacientu stāvokli. Ja notiks kaut kas ārkārtējs un ar medmāsu kompetenci nepietiks, lai tiktu galā, ārsts atgriezīsies darba vietā un palīdzēs.

Tāpat viņš norādīja, ka atbildēs uz zvaniem un palīdzēs savam personālam risināt jautājumus.

Tikmēr Ventspilī streikos vesela slimnīcas nodaļa. Un, pēc Prinča sacītā, reālu akcijas mērogu nav iespējams novērtēt. Apgriezieni pieaug.

"Kas būs, ja kādu atvedīs uz slimnīcu, bet tur nebūs neviena kardiologa? Grūti iedomāties. Tādēļ es, kaut arī piedalos streikā, palikšu Ventspilī. Visādam gadījumam," nobeigumā sacīja ārsts. Taču viņš uzsvēra, ka, ja mediķim ir iespēja ierasties pie Saeimas, viņu aicina izmantot to.

Iepriekš ziņots, ka protesta kārtā pret nepietiekamo finansējumu un pārmērīgo slodzi mediķi 7. novembrī rīkos mītiņu pie Saeimas ēkas. Protesta akcijā aicināti visi ārsti, izņemot ātrās palīdzības darbiniekus.

Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis norādīja, ka akciju jau ir solījušas atbalstīt lielākās Rīgas un reģionālās slimnīcas.

Ja pūliņi nedos rezultātu, no 8. līdz 15. novembrim visā Latvijā notiks akcija "Nolaid karogu, iededz sveci!", kuras laikā karogi pie visām veselības aprūpes iestādēm tiks uz pusi nolaisti un tiks iedegtas sveces.

Ja 14. novembrī Saeima atbalstīs esošo budžeta projektu, kurš nesatur pietiekamu finansējumu solītajai mediķu algu celšanai, sāksies parakstu vākšana par Saeimas atlaišanu. Parakstus vāks elektroniskā veidā.

Ziņu lente
0