Mediķi saņēmuši dūšu mītiņam, taču vajadzīgi nopietnāki pasākumi

© Sputnik / Sergey MelkonovЧлен правления Даугавпилсской региональной больницы Григорий Семенов
Член правления Даугавпилсской региональной больницы Григорий Семенов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs ar gandarījumu novērtēja mediķu lēmumu organizēt mītiņu Rīgā, taču apšaubīja tā panākumus: lai piespiestu valdību uzklausīt, vajadzīgi radikāli pasākumi.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Protestējot pret nepietiekamo finansējumu un pārlieko slodzi, Latvijas mediķi ceturtdien, 7.novembrī organizēs mītiņu pie Saeimas ēkas. Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis atklāja, ka akciju sola atbalstīt lielākās Rīgas un reģionālās slimnīcas.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs pastāstīja Sputnik Latvija, ka pati slimnīca neplāno šajā dienā organizēt streiku. Taču gatava atbalstīt visus kolēģus, kuri pievienosies akcijai pie Saeimas ēkas.

"Patīkami apzināties, ka mediķi saņēmuši dūšu un sākuši aktīvas darbības. Jau sen bija laiks paust savu viedokli uin sākt aizstāvēt savas tiesības," uzsvēra Semjonovs.

Vienlaikus viņš pauda šaubas par to, vai izraudzītā protesta forma ietekmēs situāciju veselības aprūpes jomā.

Даугавпилсская региональная больница - Sputnik Latvija
Latviju gaida "Diena bez ārsta": kam atņemt naudu – deputātiem vai kadetiem

"Šeit vajadzīgi radikāli pasākumi. Jāpatur prātā, ka runa nav par precēm un pakalpojumiem, bet par veselības aprūpi un pacientu ārstēšanu, un vajag atbilstoši novērtēt riskus. Iespējams, iedarbīgāk būtu nevis operēt ar statistiku, bet parādīt valdībai, kas var reāli notikt, ja nedomāt par nākotni, par mediķu algām. Piemēram, uz vienu dienu slēgt noteiku ambulatorās palīdzības apjomu, lai neapmierinātie pacienti vērstos pie Latvijas valdības, ja mediķi nevar to ietekmēt. Tā ir nepatīkama, taču iedarbīga metode," uzskata Semjonovs.

Pašreizējā valsts budžeta projektā nav paredzēts finansējums mediķiem solītajam algu paaugstinājumam: 120 miljonu eiro vietā tajā atvēlēti 42 miljoni. Ja politiķi 14.novembrī atbalstīs pašreizējo budžeta  redakciju, ārsti sāks parakstu vākšanu par Saeimas atlaišanu.

Семенов: отрадно, что медики набрались храбрости и стали действовать, но нужны меры посерьезнее
Ziņu lente
0