Skarbais Brexit: nodokļu speciālisti brīdina virtuālā šopinga mīļotājus

© Got CreditБанковская карта на клавиатуре
Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas izstāšanās no ES ieplānotajā termiņā vēl nav noteikta, tačui virtuālā šopinga mīļotājiem jānovērtē riski, lai nenāktos maksāt papildu nodokli.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Lielbritānija apņēmusies izstāties no Eiropas Savienības 31.oktobrī. Valdība pieprasījusi atlikt Brexit, taču premjers Boriss Džonsons neplāno pārrunas šajā aspektā.

Ja Lielbritānijai un ES neizdosies panākt vienošanos, Latvijas iedzīvotāji, kuri veikuši pirkumus Lielbritānijas interneta veikalos, var saskarties ar problēmu.

Pievērs uzmanību, ja iepērcies Lielbritānijas internetveikalos!

​Tāpēc Valsts ieņēmumu dienests kārtējo reizi atgādina: ja iedzīvotāji veic pirkumu pirms Brexit, bet saņems to pēc valsts izstāšanās no ES, viņi būs spiesti apmakāt sūtījumu no trešās valsts, tātad nāksies no atmuitot – samaksāt PVN un muitas nodokli.

Pasūtījumi Lielbritānijas internetveikalos pieder pie komerciālajiem sūtījumiem, tātad no muitas nodokļa tiek atbrīvoti sūtījumi, kuru vērtība nepārsniedz 150 eiro, no PVN - sūtījumi, kuru vērtība nepārsniedz 22 eiro.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
"Turēt gaišu skatu": sociālie tīkli izsmej Kariņu par mediķiem veltītu frāzi

Piemēram, saņemot preci no Lielbritānijas par 60 eiro, muitas nodoklis nav jāmaksā, taču PVN tiek aprēķināts.

Neatkarīgi no preču skaita un vērtības, muitas nodeva tiek aprēķināta alkoholam, tabakas izstrādājumiem, smaržām un tualetes ūdenim.

Aprēķinot PVN par pasta sūtījumu, tiek ņemta vērā preces vērtība, piegāde, apdrošināšana un citi ar to saistītie izdevumi. Ar PVN tiek aplikts arī muitas nodoklis.

Jau gada sākumā vēstīts, ka VID gatavojas sāpīgam Brexit un plāno pieņemt darbā vēl 48 cilvēkus. Darba būs vairāk arī tāpēc, ka ar muitas nodevu tiks aplikti sūtījumi no radiniekiem un internetveikaliem Lielbritānijā.

Ziņu lente
0