Laupi nolaupīto: kā Latvija adaptē Ļeņina lozungus

© Foto : racetomilgravisЭкс-премьер Латвии Вилис Криштопанс
Экс-премьер Латвии Вилис Криштопанс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Kapitālremonts" Latvijā ir nepieciešams nevis finanšu jomā, bet gan veselības aprūpē un aizsardzībā, savukārt satiksmes ministrs, kurš saka, ka tranzīts vairs nav vajadzīgs, uzreiz ir jāatlaiž, paziņoja bijušais premjers Vilis Krištopāns.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Latvija arī pēc gandrīz 30 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas joprojām ir nabadzīga valsts: politiķi to vien dara, ka dala 10 miljardus eiro ienākumu, taču visām jomām nepietiek. Galvenās nozares – tranzīts un bankas – turpina veiksmīgi iznīcināt, toties priecājas par nejauši "nokritušajiem" budžetā 30 miljoniem eiro, kuri tika konfiscēti ukraiņiem, paziņoja bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns.

"Kad valsts ir nabaga, naudas nepietiks visās jomās – medicīnā, izglītībā un citās. (…) 2,5% IKP pieauguma gadā? Paklausieties, tā nav izaugsme, tā drīzāk ir pasaules inerce, kura ietekmē arī mūs. Mums vajag nevis 3%, bet 13% izaugsmes gadā," paziņoja Krištopāns kanāla Riga24 ēterā.

Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
ABLV Bank pašlikvidāciju varētu apturēt

Pēc viņa sacītā, politiķi nestrādā pie tā, lai nodrošinātu valstī ekonomisko izaugsmi. Tieši pretēji, nozares, kuras Latvijai nesa stabilus ienākumus, iznīcina. Sevišķi Krištopāns pauda sašutumu par Latvijas satiksmes ministra Tāļa Linkaita izteicieniem, kuru viņš, "kļūstot par premjeru, uzreiz atlaistu".

"Viņš apgalvo, ka tranzīts mūsu valstij vairs nav vajadzīgs!" paskaidroja Krištopāns.

Pēc viņa domām, kas attiecas uz varasiestāžu izsludināto finanšu sistēmas kapitālremontu, tas nozīmē tās absolūto iznīcināšanu.

"Tā kredītu pieejamība, kuru šodien var nosaukt par katastrofālu, būs vēl katastrofālāka," pārliecināts bijušais politiķis.

Pēc viņa sacītā, viņš personīgi pazīst daudzus nerezidentus, kuri strādā absolūti legāli, un ir pat "godīgāki, nekā daudzi latvieši", taču viņiem vienā acumirklī slēdza kontus bankās tikai tāpēc, ka viņi ir no citas valsts.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Tā ir mūsu nauda: Ukraina pieprasa atdot Latvijā konfiscētos 29 miljonus eiro

"Šie cilvēki pārveda savus kontus uz Maltu, Čehiju un Kipru. Un ziniet, kas ir pats smieklīgākais? No Maltas uz mums skatās un saka – tā ir Latvija? Nesaistieties ar viņiem, viņi atmazgā naudu!" piebilda Krištopāns.

Pēc viņa domām, ja Latvijai arī ir kaut kas "jāremontē", tad tā ir aizsardzības sistēma un veselības aprūpe, ir jādomā par to, kā padarīt cilvēku dzīvi labāku, nevis par to, kā sadalīt budžeta ienākumu daļu.

Krištopāns nosauca par īstām šausmām situāciju ar 29 miljoniem eiro, kuri tika ieskaitīti Latvijas budžetā pēc konfiskācijas no nerezidenta konta vienā no bankām. Nauda, kā uzskata tiesībsargājošās iestādes, tika nopelnīta noziedzīgā ceļā, un tās izcelsmes vieta ir Ukraina

"Kad es ieraudzīju ziņu, es pasmējos. Nu viss, Latvijā drīz atbrauks Ukrainas prezidents. Un viņš atbrauca! Un protam atgādināja par 29 miljoniem eiro. Bet mēs taču jau tos sadalījām ārstiem un medijiem. Tas ir tas pats, ja jums nozagtu naudu no dzīvokļa, zagli noķertu, naudu viņam atņemtu un atdotu nevis jums, bet gan valsts budžetam. Tas ir kā Ļeņinam, atcerieties bija: "Laupi nolaupīto!" Tā arī mēs dzīvojam Latvijā," nobeigumā sacīja bijušais premjers.

Ziņu lente
0