Apģērbs ar Putinu un Krievijas armijas simboliku atzīts par nacionālās drošības draudu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasBlack Star Wear и "Армия России" представили совместную коллекцию одежды
Black Star Wear и Армия России представили совместную коллекцию одежды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas specdienesti veica apģērbu veikala pārbaudi Rīgā un saskatīja draudus valsts drošībai Vladimira Putina attēlos un "Armija Rossii" uzrakstos uz t-krekliem un džemperiem.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Tagad ir oficiāli paziņots: apģērbs ar Vladimira Putina attēlu un Krievijas armijas simboliku ir atzīts par draudu Latvijas nacionālajai drošībai, vēsta Telegram kanāls "Sputnik Tuvās ārzemes", atsaucoties uz Mixnews.lv.

Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) atskaitījās par Black Star Wear veikala pārbaudes pabeigšanu Rīgas tirdzniecības centrā un garantēja, ka zīmola kolekcijā vairs nebūs mantu ar simboliku, kura it kā slavē Krievijas ģeopolitisko kursu un kura var likt domāt, ka apģērba īpašnieks ir Krievijas Bruņoto spēku pārstāvis. Atzīmēts, ka veikala saimniekiem ir dotas rekomendācijas, lai nepieļautu tamlīdzīgu nākotnē.

Telegram-kanāls šo ziņu komentējis šādi:

"Ir jāatzīmē, ka visi augstākminētie epiteti un definējumi ir absolūts VDD autoru izdomājums, jo Latvijas likumos nav aizlieguma lietot Krievijas valsts simboliku."

2019. gada maijā veikalu tīkls "Armija Rossii" un repera Timati zīmols Black Star prezentēja savstarpēju militārā stila apģērbu kolekciju. Prezentāciju apmeklēja KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Bruņoto spēku pārstāvji. Uzvelkot šādu apģērbu, cilvēks demonstrē patriotismu un atbalstu armijai, paziņoja kolekcijas veidotāji.

Iepriekš VDD paziņoja, ka izvērtēs veikala Black Star Wear veikala darbu, kura kolekcijā ir apģērbs ar Vladimira Putina, Krievijas karoga un armijas tematikas attēliem. VDD šāda apģērba tirdzniecībā saskata Krievijas nolūku propagandēt savu ģeopolitisko kursu.

Ziņu lente
0