Glābiet mani no birokrātijas! Amerikāņu uzņēmēju "izspieduši" no Latvijas

© Unsplash / Mattias DieselПиво в бокалах, архивное фото
Пиво в бокалах, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu aldarim un Rīgas Beerfox kroga īpašniekam nācies aizbraukt no Latvijas: sociālie tīkli ir šokā, taču atzīst, ka "Latvija var".

RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Krasta alusdarītavas un kroga Beerfox īpašnieks ir spiests pārcelties no Latvijas uz Lielbritāniju - viņš ir zaudējis Šengenas vīzu, ņemot vērā izmaiņas nodokļu politikā attiecībā uz biznesmeņiem no ārzemēm.

Ziņa par to, ka mājīgā vietiņa Rīgas centrā, Stabu un Avotu ielas rajonā, var palikt bez īpašnieka, satraukusi Interneta latviešu segmentu. Bāra īpašnieks, amerikānis Maikls Perdī, paziņoja sociālajos tīklos par to, ka grasās pārcelties uz Londonu, jo vairs nevar iebraukt Šengenas zonā.

Biznesmenis ievietojis vairākas aicinājuma publikācijas, gan savā vārdā, gan iestādes Beerfox/Callous Alus vārdā:

"Dārgā Latvija. Nezinu, ko lai saka. Un es uzdodu sev jautājumu, ko jūs esat panākuši? Daži no jums saprot, bet daži – nē. Būtībā, tā ir cīņa par mainīgajiem noteikumiem. Es izstājos, taču neesmu sakauts… vai arī neesmu gatavs. Atbalstiet mūs. Dzīve un bizness būs grūtāki šajā posmā. Taču mēs tomēr plānojam kaut kādā veidā uzvarēt. Cita ceļa nav. Paldies visiem mūsu kolēģiem par viņu pūliņiem. Jūs esat lieliski. Pateicoties tam, mums ir pastāvīgie klienti. Paldies visiem jūsu draugiem, pircējiem. Drīzumā es publicēšu jauno veikala darbalaiku. Un es patiešām ļoti atvainojos par neērtībām. Tiksimies pēc iespējas drīzāk. Beerfox."

Nedaudz vēlāk kroga lapā Facebook parādījās zīdaiņa fotogrāfija ar parakstu "Help!" un lūgumu glābt viņu no Latvijas birokrātijas.

Lasītāji centās tikt skaidrībā, kas īsti izraisījis uzņēmēja sašutumu. "Vai es pareizi saprotu, ka jums šobrīd ir jāpamet Latvija, lai saņemtu jaunu uzturēšanās atļauju un atgrieztos?" centās noskaidrot no Maikla komentētāji.

"Patiesībā viss ir stipri sarežģītāk. Šobrīd es nevaru atgriezties Šengenas zonā," skaidro Beerfox īpašnieks.

Arī Twitter sākusies ārzemju uzņēmēja atbalsta akcija.

"Latvija var. Izdzīt no valsts cilvēku, kurš šeit izveidojis biznesu, maksājis nodokļus, algojis darbiniekus, padarījis Stabu/Avotu apkaimi par jaukāku vietu, kur dzīvot. Dusmas un sāp sirds par Beerfox Maiku. Kā varam palīdzēt?" vaicā Žanete.

Spriežot pēc komentāriem zem publikācijām, pēc kaut kādām izmaiņām Latvijas nodokļu politikā attiecībā uz ārvalstu uzņēmējiem, Maikls Perdī ir zaudējis Šengenas vīzu.

Šobrīd viņš apmeties netālu no Mančestras, savukārt viņa dzīvoklis Rīgā - Mežaparkā ir izīrēts, jo Maikls joprojām cer atgriezties Latvijā.

Ziņu lente
0